Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii anunţă schimbarea formulei pentru majorarea pensiilor: 'A fost formulată cu ajutorul specialiștilor!'

gov.ro
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu promite o mărire a pensiilor în perioada următoare. Cu toatea acestea, oficialul anunţă schimbarea formulei pentru majorarea pensiilor.

„Am primit mesaje inclusiv de la seniorii României . Trebuie să conștientizăm unde suntem în România cu avalanșa de prețuri, de scumpiri, cu ce se întâmplă în Energie. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă PSD nu ar fi militat pentru pachetul social. Trebuie să avem grija cea mai mare pentru românii vulnerabile.

Despre majorările acestea, gândim o formulă. Avem anumite condiționalități de respectat. Una e procentul de plată din PNRR și introducerea pensiilor în baza unor legi speciale. Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare.

Rezolvarea inechităților se va rezolva și prin lege, dar ne trebuie și efortul bugetar care să vină din spate să susțină acest impact bugetar. Eu mă feresc de termene pe care nu le putem respecta. Recalcularea pensiilor, trebuie să facem pași mici și etapizați.

Din 2035 vorbim, avem o precizare când se va duce vârsta de pensionare la femei de 63 de ani. E practic imposibil acum să creștem vârsta de pensionare acum. Ne uităm spre speranța de viață sănătoasă a României. Pensia minimă nu va fi legată de salariul minim, nu au fost discuții pe această temă.

Au fost specialiști care au spus că legea pensiei actuale este foarte bună, o vom îmbunătăți dacă este nevoie. Formula de calcul cea nouă a fost formulată cu ajutorul specialiștilor”, a declarat Marius Budăi la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.