Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii dă asigurări după cifrele îngrijorătoare de la Ministerul Finanțelor: 'Nu va fi depășit'

Facebook
marius budai

Marius Budăi, ministrul demis al Muncii, susține că România se va încadra în limita de deficit bugetar de 3%, după cum o arată o estimare a Băncii Mondiale, deși datele publicate miercuri de către Ministerul Finanțelor Publice arată că indicatorul mai are doar 0,4 puncte procentuale până la ponderea maximă acceptată.

„Imediat după demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură, Banca Mondială a publicat un raport, în care face o estimare că România se va înregistra cu un deficit bugetar de 3% - deci nu va fi depășit”, a afirmat, miercuri seară, în direct pe B1 TV, Marius Budăi, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

BNR îi arată calea viitorului guvern: Patru măsuri propuse în locul creşterii taxelor


Declarațiile ministrului demis al Muncii vin în contextul în care deficitul bugetar al primelor nouă luni ale anului este de 2,6%, cu doar 0,4 puncte procentuale sub limita maximă acceptată la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor execuției bugetare, publicate miercuri de Ministerul Finanțelor Publice.

„Execuția bugetului general consolidat, conform datelor operative, s-a încheiat pe primele nouă luni ale anului 2019 cu un deficit de 26,97 miliarde de lei, respectiv 2,6% din PIB”, transmite Ministerul Finanțelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.