Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii explică pensiile speciale pentru primari: cum s-au făcut jocurile la Guvern

Facebook
marius budai

Pensiile speciale ale primarilor vor intra în vigoare din clipa în care Ordonanța de urgență dată astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial și își va produce efectele, spune Marius Budăi, ministrul Muncii.

Citește și: Radu Tudor, întrebare de 1000 de puncte pentru Rareș Bogdan: Să ne spună și nouă

Toți aleșii locali care vor îndeplini condițiile de pensionare la acel moment, printre care și vârsta de 60 de ani, vor fi eligibili pentru noile indemnizații speciale.

Ministrul Muncii spune că noua legislație este binevenită pentru că face o "reparație" pentru primarii defavorizați care, după mai multe mandate, nu primesc în prezent decât pensii de 1.200-1.400 lei lunar.

"Aceste indemnizații de limită de vârstă vin ca o reparație, sau ca o reacție la ce s-a întâmplat în trecut. Unii primari nu au avut contributivitate, nu au avut salariu, ci indemnizație de primar și, după 4-5-6 mandate, primesc o pensie de 1.200-1.400 lei pe lună. De aici a pornit această discuție", a declarat Marius Budăi la emisiunea "Legile Puterii", de la Realitatea TV.

Marius Budăi a precizat că noile pensii speciale nu sunt date de la bugetul de stat, ci din bugetele locale, ale primăriilor sau consiliilor locale. Întrebat despre impactul financiar, ministrul Muncii a spus că "nu va fi foarte mare".

"Nu se plătește nimic retroactiv, ci doar pe viitor, din momentul aprobării noului act normativ. Vă spun cu sinceritate că nu am văzut un primar care să se opună la acest lucru, s-a discutat cu toate asociațiile de comune, orașe, municipii, de toată coloratura politică. Vorbeam de ipocrizia politică și trebuie spus că toți primarii, și cei de la PNL și ceilalți, își doresc acest lucru. Dar ei spun: Lasă-i pe ăștia să facă și să deconteze ei politic. Nu sunt de acord cu excedente bugetare ținute de unii primari 1-3 ani ca să facă ceva cu banii doar înainte de alegeri. Eu sunt pentru dezvoltarea continuă, în fiecare an, nu doar din 4 în 4 ani ca să vadă cetățeanul că fac eu ceva în comună", a mai spus Marius Budăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.