Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii,promisiuni pentru poliţiştii locali: Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare

wall-street.ro
dragos paslaru

Polițiștii de la Poliția Locală au primit promisiuni de la ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, că va fi analizată problema reducerii vârstei de pensionare, a anunțat, marți, Vasile Lincu, președinte al Sindicatului Național al Politiștilor și Vameșilor "Pro Lex", la finalul mitingului din Piața Victoriei. "Ministrul Muncii ne-a asigurat că va analiza. În primul rând a fost de acord cu faptul că trebuie redusă vârsta de pensionare. Dar nu în orice condiții. Trebuie să fie un avantaj real pentru oameni, nu doar prin faptul că vor ieși la pensie mai repede, ci să beneficieze și de un drept care să justifice pensionarea la vârsta respectivă. Atâta timp cât noi păstrăm sistem legislativ de pensionare a polițiștilor locali ca și pentru ceilalți angajați și nu mergem și pe calculul pensiei, ca la cei din Poliția Națională, s-ar putea să fie dezavantajați și să nu-și mai dorească să iasă la pensie mai repede, chiar dacă unii nu vor mai face față", a declarat Vasile Lincu.

Analiza urmează a arăta modul în care polițiștii locali pot beneficia de posibilitatea reducerii vârstei de pensionare precum și tipul de act normativ prin care se poate face acest lucru. "În urma analizei vor vedea dacă situația comparativă cu cei din Poliția Națională se poate realiza prin Hotărâre de Guvern. Dacă se poate face, atunci vor face în actualul mandat al acestui Guvern. Dacă nu se poate, vor încerca să identifice alte soluții. În acest sens vor face o corespondență cu cei de la Ministerul Dezvoltării și cu cei de la Ministerul Afacerilor Interne astfel încât să obțină informațiile necesare pentru o reglementare corectă și cât mai rapidă", a precizat Vasile Lincu.

Acesta a adăugat că polițiștii au cerut și un termen în care ar putea fi realizată analiza, dar nu li s-a putut oferi unul. Sute de polițiști de la Poliția Locală au protestat, marți, în fața Guvernului, în cadrul unui miting organizat de Sindicatul Pro Lex, cerând reducerea vârstei de pensionare, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.