Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii PROMITE stimulente pentru părinții care REVIN la muncă în ciuda crizei...chiar dacă companiile nu au activitate

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan violeta alexandru

Anunț important făcut de ministrul Muncii. Violeta Alexandru. Aceasta a dat asigurări că stimulentul de inserție pe care îl primesc părinții care revin la serviciu după concendiul post-natal se va acorda chiar dacă angajatorul nu mai desfășoară activitate.

Alexandru a declarat, vineri, într-o conferință de presă că dacă părinții se întorc la serviciu după perioada de 2, respectiv 3 ani de îngrijire a copilului și angajatorul nu mai desfășoară activitate din cauza crizei, stimulentul de inserție se acordă în continuare, fără probleme, conform Mediafax.

Citește și: BÂLBELE continuă: Raed Arafat și Alexandru Rafila SE CONTRAZIC privind protecția oferită de măști împotriva coronavirusului

„Stimulentul de inserție conform reglementărilor cuprinse în ordonanțele 30 și 32 pentru părinții care decideau să vină la serviciu înainte de perioada de 2 respectiv 3 ani în funcție de condițiile specifice, adică în funcție de copilul care posibil să aibă dizabilități și atunci perioada de creștere este mai mare, deci dacă părinții care îngrijesc copiii își propun să revină la serviciu în această perioadă și se lovesc de realitatea în care compania angajatoare nu își mai poate desfășura activitatea și-a încheiat activitatea sau a fost afectată, părintele beneficiază de sprijinul prevăzut în acestei ordonanțe”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Potrivit ministrului, stimulentul de inserție se va acorda ca și când părintele ar fi revenit în activitate și compania îi asigura tot cadrul pentru a reveni și a-și desfășura activitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.