Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii Raluca Turcan, discuții cu sindicaliștii din Educație despre legea salarizării și pensiile publice

Facebook
Raluca Turcan

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanții principalelor structuri sindicale din educație. Discuțiile au vizat corectarea legii salarizării și inechitățile din sistemul public de pensii, anunță MEDIAFAX.

O primă temă discutată de Raluca Turcan cu partenerii sociali a vizat proiectul de modificare a legii salarizării din sistemul public, astfel încât ea să genereze predictibilitate și să fie eliminate discrepanțele existente în acest moment.

„Din păcate, Legea salarizării unitare a devenit profund neunitară. O echipă din minister lucrează deja la corectarea acestei legi și cred că într-un termen de două-trei săptămâni vom avea un prim draft pe care să vi-l transmitem și de la care îmi doresc să începem să lucrăm împreună”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

Reprezentanții sindicatelor au subliniat că actuala lege a salarizării nu se aplică corect în sistemul educațional.

În ceea ce privește sistemul de pensii, discuțiile au vizat principalele direcții de reformă care sunt analizate în cadrul grupului de lucru interinstitutional, obiectivul final fiind obținerea unei propuneri de modificare a legii pentru reașezarea sistemului pe baze echitabile.

Discuțiile cu reprezentanții sindicatelor au vizat și situația copiilor din mediile vulnerabile și identificarea de noi moduri de intervenție pentru a le acorda sprijin în continuarea parcursului educațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.