Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul palestinian de externe, despre președinția Consiliului UE: O ocazie pentru România să-şi arate capacităţile de lider

Jurnalistii.ro
steag palestina

Ministrul de externe palestinian sustine ca presedintia Consiliului UE  este o sansa pentru Romania sa isi arate capacitatile de lider si sa incerce sa aduca Europa intr-un proces de pace.

„În absenţa americanilor, va fi mereu binevenită Europa şi, cum România va conduce Europa în următoarele 6 luni, este o ocazie pentru România să-şi arate capacităţile de lider şi să încerce să aducă Europa în acest proces de pace”, a spus, intr-un interviu pentru Digi24, ministrul de externe palestinian.

Citeste si Gigi Becali lovește din nou - Derapaj sexist la adresa Anei Maria Prodan

Intrebat ce asteptari are Autoritatea Palestiniana din partea României, in calitate de presedinte al Consiliului UE, si din partea UE pentru solutionarea conflictului cu Israel, ministrul Riad al-Maliki a răspuns: "În primul rând, este foarte clar că UE a menţinut o poziţie foarte principială timp de mulţi ani, prin faptul că nu recunosc teritorii ocupate de Israel. Este vorba de zone ocupate, ca Ierusalim, care este la fel sub ocupaţie. După cum ştiţi, Ierusalim este capitala celor două state, Ierusalimul de vest pentru Israel şi Ierusalimul de est pentru Palestina, şi UE crede în soluţia celor două state. Sunt poziţii pe care le împărtăşim cu Europa, sunt aceleaşi poziţii. Mă întreb dacă Israel împărtăşeşte cu Europa oricare dintre aceste poziţii. Niciuna. Deci da, suntem foarte apropiaţi de Europa şi Europa se vede prin ochii noştri. Noi suntem gata să lucrăm îndeaproape cu Europa, pentru că Europa are un rol foarte important în promovarea păcii și găsirea unei soluţii paşnice la conflict. Da, respectăm Europa, vedem Europa ca pe un partener excelent, vrem să învăţăm de la Europa pentru că suntem vecini, suntem „în curtea" Europei, şi sunt mari temeri şi un mare interes din partea Europei pentru ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, în România şi Palestina. Deci da, avem în vedere acest lucru. Este foarte importantă şi sincronizarea, acum sunt aici, la Bucureşti, să pregătesc sedinţa comună a miniştrilor, să vedem cum putem dezvolta, adânci, extinde relaţiile bilaterale între Israel şi Palestina, să semnez acorduri dar şi ca să vedem cum ne putem ajuta reciproc în forurile internaţionale. România îşi va prezenta candidatura la Consiliul de Securitate ONU, şi este ştiut că Palestina, deşi nu este membru deplin ONU, opinia noastră contează şi putem influenţa succesul sau eşecul ţărilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.