Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, s-a întâlnit cu românii din Cipru

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, aflată în vizită de lucru în Republica Cipru, a avut o întrevedere cu preşedintele cipriot Nikos Anastasiadis, pe agenda discuţiilor aflându-se comunitatea românească din Cipru, relaţia bilaterală dintre cele două state şi proiectele derulate de MRP.

Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero i-a transmis preşedintelui cipriot şi un mesaj din partea premierului Viorica Dăncilă, referindu-se apoi la iniţiativele pentru promovarea valorilor României pretutindeni în lume, precum şi la programele derulate de Guvernul României pentru sprijinirea comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării în promovarea şi conservarea identităţii etnice, culturale şi lingvistice.

Citește și: Traian Berbeceanu iese la rampă: ‘Ciudată tăcerea DIICOT-ului’

La rândul său, se arată în comunicat, preşedintele Nikos Anastasiadis a felicitat autorităţile române pentru interesul acordat conaţionalilor de peste hotare şi pentru existenţa unui minister dedicat românilor de pretutindeni.

În cadrul aceleiaşi vizite, ministrul Intotero a avut şi o întrevedere cu membrii comunităţii româneşti din Cipru.

"Discuţia cu reprezentanţii Alianţei Românilor din Cipru, singura asociaţie românească de pe insulă, s-a concentrat pe modificarea codului electoral pentru votul din străinătate, precum şi pe concluziile discuţiei cu Comisarul Prezidenţial cipriot pentru Diaspora şi Afaceri Umanitare, Photis Photiou. De asemenea, demnitarul român i-a încurajat pe românii din Cipru să participe la proiectele derulate de MRP şi la sesiunile de depunere de proiecte pentru a obţine finanţări nerambursabile", conform comunicatului.

Citește și: Rareș Bogdan, răspuns-fulger în locul lui Klaus Iohannis: ‘Încă o mostră de tupeu și sfidare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.