Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul polonez al apărării a discutat la paris despre achiziția de echipamente militare, în special submarine

wikimedia
armata, polonia

Ministrul francez al apărării Florence Parly şi omologul său polonez Antoni Macierewicz au discutat miercuri la Paris despre intenţiile Varşoviei de a achiziţiona echipamente militare, în special submarine, conform unor surse concordante, citate de AFP, scrie agerpres.ro

"Trebuie văzut ce este fezabil. Subiectele trebuie puse pe masa discuţiilor", a precizat Ministerul francez al Apărării, la un an după ce conservatorii aflaţi la putere la Varşovia au anulat un contract de achiziţie a 50 de elicoptere militare Caracal de la compania franceză Airbus. 

Potrivit ministrului polonez adjunct al apărării Michal Dworczyk, discuţiile s-au concentrat asupra planului de achiziţionare de submarine de către Marina poloneză. 

"Chestiunea submarinelor a fost fără îndoială pe agenda întâlnirii. Ea este discutată intens în acest moment", a spus Dworczyk, citat de agenţia de presă poloneză PAP. 

Polonia are discuţii pe acest subiect cu industria de apărare franceză, dar şi cu cele germană şi suedeză. 

"Vizita (ministrului apărării) la Paris contrazice relatările din presă privind o presupusă izolare a Poloniei", a mai subliniat Michal Dworczyk.

Relaţiile franco-poloneze, deja afectate de afacerea elicopterelor Caracal, trec printr-o etapă dificilă în special din cauza chestiunii sensibile a directivei europene privind lucrătorii detaşaţi. 

"Oameni politici şi media au acreditat ideea că ar exista o problemă în relaţiile cu Franţa (...) Nu este decât o legendă", a adăugat el. 

Varşovia a lansat în februarie o nouă licitaţie pentru achiziţionarea a 16 elicoptere militare, invitând compania americană Lockheed Martin, compania italiană Leonardo-Finmeccanica şi compania franceză Airbus să concureze. 

Însă premierul polonez Beata Szydlo l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că "subminează pilonii UE" şi că "vrea să introducă protecţionismul" prin faptul că cere revizuirea directivei privind lucrătorii detaşaţi. 

Macron a răspuns spunând că Polonia se izolează de Europa prin faptul că "este împotriva intereselor europene pe numeroase subiecte", afirmaţii catalogate drept "arogante" de către şefa guvernului de la Varşovia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.