Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul polonez de externe propune limitarea la cinci ani a 'plasei de siguranţă' privind Irlanda, pentru urgentarea Brexitului

Polskatimes
Jacek Czaputowicz

Ministrul polonez de externe Jacek Czaputowicz a declarat luni că propune limitarea 'plasei de siguranţă' privind Irlanda la cinci ani pentru a debloca procesul legat de Brexit, a relatat un reporter al BBC de la Bruxelles, potrivit Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citeşte şi: Schimbări MAJORE pentru aplicația WhatsApp: 'Impunem o limită de cinci mesaje, la nivel global'

'Backstop'-ul irlandez, o clauză de garanţie pentru a evita revenirea la o graniţă dură între Irlanda şi Irlanda de Nord, este cel mai discutat element al acordului premierului Theresa May privind Brexit-ul care a fost respins săptămâna trecută cu o largă majoritate de către parlamentarii britanici.

"Tocmai am discutat astăzi această idee cu omologul meu (irlandez) Simon Coveney şi de asemenea cu (ministrul britanic de externe) Jeremy Hunt. Cred că ar fi una dintre soluţii, aşa că este o idee ce va fi discutată, probabil, în cadrul Uniunii Europene", a declarat Jacek Czaputowicz unui reporter al BBC.

"Nu ştiu dacă este fezabilă, dacă Irlanda este dispusă să înainteze o astfel de propunere, dar am impresia că ar putea debloca negocierile", a adăugat el.

Czaputowicz a declarat de asemenea pentru cotidianul Rzeczpospolita din Polonia că o limită de cinci ani a 'backstop'-ului "ar putea rezolva chestiunea" Brexit-ului şi că a discutat acest lucru cu omologii săi britanic şi irlandez în decembrie.

"Avem nevoie de acţiuni îndrăzneţe", a spus el.

"Dacă Irlanda ar fi să ceară UE să schimbe acordul cu britanicii astfel încât prevederile plasei de siguranţă să se aplice numai pentru, să zicem, cinci ani, atunci chestiunea ar fi rezolvată", a mai afirmat Czaputowicz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.