Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Popescu își nuanțează declarațiile, promite că nu vor fi debranșări

Ministerul Energiei
Ministerul Energiei

Ministrul Energiei Virgil Popescu și-a nuanțat miercuri declarațiile legate de neplata facturilor, precizând că a fost experiența sa personală și nu o recomandare și a promis, după ședința de Guvern, modificări legislative care vor împiedica furnizorii să debranșeze consumatorii cu facturi greșite.

Ministrul a declarat într-o emisiune televizată că românii ar trebui să nu plătească facturile greșite la energie electrică, respectiv pe cele care nu respectă legea plafonării și compensării. „Evident, dacă vine următoarea factură și aceea nerefăcută, eu cred că până la urmă se poate merge la retragerea licenței acelui furnizor care nu respectă legea, pentru că nu poți să te joci cu nervii oamenilor, nu poți să te joci cu oamenii”, a spus, marți, Virgil Popescu. Declarația sa a stârnit reacții, inclusiv din partea președintelui PNL Florin Cîțu. „Haideți să nu creem probleme, pentru că fără cadru legal, dacă nu plătești factura, vor fi penalități, iar după penalități ți se taie curentul. Nu l-am auzit pe dl. Popescu (Virgil Popescu, ministrul Energiei - n.r.), dar dacă a spus așa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plătești factura. Așa ceva nu se poate face”, a spus Florin Cîțu.

Miercuri, după ședința de Guvern ministrul Energiei a precizat că declarația sa ține de experiența personală și că nu a fost o recomandare pentru toți consumatorii. Popescu spune că a fost de două ori în situația de a primi facturi greșite și că într-un caz a fost nevoit să se adreseze ANPC, iar în al doilea caz a rezolvat cu compania furnizoare.

În context ministrul a anunțat modificări legislative care să oblige furnizorii să refacă facturile greșite, să nu aplice penalități și care să împiedice debranșarea nu numai a consumatorilor vulnerabili, ci a tuturor consumatorilor care au primit facturi greșite.

Popescu a spus că măsurile, care ar urma să se aplice și după 1 aprilie, spune că acestea au fost discutate în Guvern și că vor fi analizate și de coaliție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.