Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Proiectelor Europene afirmă că, în octombrie, peste 300.000 de angajaţi din Educaţie vor beneficia de prima de carieră didactică, respectiv de carieră

observatorulph.ro
formare profesională curs profesor studii

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, afirmă că, spre sfârşitul lunii octombrie, peste 300.000 de angajaţi din Educaţie vor primi prima de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, în valoare de 1.500 de lei, respectiv prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, de 500 de lei. Totodată, în jurul datei de 15 octombrie se estimează că vor fi încărcate cardurile pentru alimente cu o nouă tranşă de 250 de lei, de care beneficiază peste 2,5 milioane de persoane, potrivit news.ro.

Adrian Câciu a arătat, marţi, într-o postare pe Facebook, că, în luna octombrie, peste 300.000 de angajaţi din sectorul educaţie vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru: prima de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, în valoare nominală de 1.500 de lei/persoană şi prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 de lei/persoană.

”Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educaţie în perioada 20-27 octombrie”, a precizat el.

Câciu a adăugat că, tot în luna octombrie, vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranşă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România, estimarea fiind că, în 15 octombrie, cardurile vor fi alimentate.

”La acest moment aşteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finante pentru implementarea cu succes şi la timp a acestor măsuri asteptate de români şi asumate de către Guvernul României”, a menţionat ministrul Proiectelor Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.