Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul propus al Finanţelor anunță că îl BAGĂ pe Cîțu în ședință URGENTĂ: 'O să cer un comitet care să analizeze influența epidemiei'

Guvern
citu florin

Ministrul propus al Finanţelor, Lucian-Ovidiu Heiuş, a afirmat, în cadrul audierilor din cadrul comisiilor parlamentare, că va cere premierului Florin Cîţu, în prima şedinţă de Guvern, un comitet care să analizeze influenţa epidemiei de coronavirus asupra economiei româneşti.

Citește și: Comisia Națională de Prognoza anunță DEZASTRU pentru economia României, din cauza coronavirusului: exporturile vor SCĂDEA

Marţi este prima zi de audieri pentru miniştrii Cabinetului Cîţu. Heiuş, propus la Finanţe, a vorbit despre ce va face în prima şedinţă de Guvern.

”În prima şedinţă şedinţă de Guvern o să cere premierului constituirea unui comitet interministerial, coordonat de Ministerul Finanţelor, care să facă o analiză a influenţei epidemiei de coronavirus asupra economiei româneşti. Trebuie să vedem care este cel mai pesimist scenariu şi să concepem nişte scheme de ajutor atât pentru companii, cât şi pentru angajaţi”, a spus Heiuş.

El a garantat că nu va mări niciun impozit şi nicio taxă în acest an. În plus, el a spus că doreşte modificarea Codului fiscal şi a celui de procedură fiscală, în contextul în care evaziunea fiscală este o mare problemă în România.

”Evaziunea există la cote mari în România. Trebuie să luăm măsuri ferme pentru a reduce acest fenomen, are o influenţă negativă asupra veniturilor şi perturbă piaţa concurenţială”, a spus Heiuş.

El a subliniat că trebuie luate măsuri organizatorice la nivelul ANAF pentru a reduce birocraţia şi a creşte eficienţa instituţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.