Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Rafila, veste extraordinară pentru Timișoara: Institutul Regional de Oncologie inclus pe lista spitalelor finanțate prin PNRR

Ministerul Sanatatii
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dă startul investițiilor în sistemul sanitar dedicat tratării afecțiunilor oncologice. Prima investiție, 200 de milioane de euro cu 80% din fonduri PNRR, la Timișoara.

În același an cu ”Timișoara capitală culturală europeană 2023”, orașul de pe Bega mai primește o veste extraordinară. Peste 170 de milioane de euro sunt alocați, prin PNRR pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara (IROT).

Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Președintele Comisiei ATI, unul dintre experții în management medical a ”resuscitat” proiectul IROT prin includerea sa în lista obiectivelor de interes național, a declarat că deși în fiecare an s-a alocat un buget pentru derularea proiectului, din 2016,  responsabilii  din județul Timiș nu au finalizat Studiului de Fezabilitate (SF).

Conceptul dezvoltării de institute regionale de oncologie, la nivel național, presupune, printre altele, creșterea accesului la diagnostic precoce și tratament pentru bolnavii de cancer. Coordonarea programelor de prevenție și tratament din atât din sistemul medical public cât și privat este un pas important spre tratarea cu prioritate pentru formele de cancer care afectează major populația.

”Pentru mine, IROT-ul este un ,,copil de suflet" pentru realizarea căruia m-am implicat, alături de mulți alții, din anii 2014-2016, când, activând în cadrul Ministerului Sănătății, am ,,resuscitat" acest proiect abandonat, determinând aprobarea  sa ca obiectiv de interes național și confirmarea oficială  prin adoptarea unei Hotărâri a Guvernului și publicarea în Monitorul Oficial”, a declarat Prof. Dr. Dorel Săndesc, fost Secretar de Stat în Ministerul Sănătății și actualmente Președintele Comisiei ATI.

”Suntem recunoscători de promptitudinea cu care echipa PNRR din Ministerul Sănătății în mandatul Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a răspuns și a soluționat, într-un timp remarcabil, orice problemă de natură tehnică apărută. Echipa PNRR este coordonată de Dr. Alexandru Rogobete – discipolul meu și în prezent consilier al ministrului Rafila. Am simțit că nu suntem singuri și că avem alături de noi profesioniști care înțeleg și care au vocația dezvoltării continue a sistemului de sănătate”, a subliniat Prof. Dr. Săndesc.

Spitalul va avea 250 paturi și șase săli de operație. Unitatea va avea în dotare un sector îngrijiri medicale de spitalizare, un sector de diagnostic și tratament, un bloc operator, secție ATI, imagistică, chirurgie de zi, centru de primiri urgențe, laborator medicină nucleară, ambulator de specialitate și radioterapie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.