Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul român de Externe vine cu precizări importante: Vizita lui Macron în România 'este extrem de importantă'

mae.ro
Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că vizita pe care preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, o va face, marţi, în România este una "extrem de importantă", care "confirmă sprijinul pe care Franţa îl acordă posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic", relatează News.ro.

"O vizită extrem de importantă, care confirmă sprijinul pe care Franţa îl acordă posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic, inclusiv prin contribuţia substanţială pe care Franţa, la solicitarea României, prin demersurile făcute de preşedintele Iohannis, a adus-o prin Grupul de luptă pe care Franţa îl conduce ca naţiune-cadru şi la care participă cu un număr de aproape 600 de militari. (...) Noi avem un parteneriat strategic extrem de solid cu Franţa, care se cuantifică şi printr-o relaţie comercială şi de investiţii foarte importantă, printr-o relaţie interumană, prin legături istorice şi de prietenie foarte solide”, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, luni seară, la Digi 24, comentând vizita preşedintelui francez în România.

El a precizat că în prezent se desfăşoară "un proces accelerat” de creare a Grupului de luptă a cărui înfiinţare pe teritoriul României a fost decisă la summitul extraordinar NATO. Compoziţia grupului de luptă este "în curs de operaţionalizare” şi acesta va fi finalizat către sfârşitul anului sau începutul anului viitor, sau poate chiar mai devreme, a subliniat ministrul.

Vezi și: Ministrul român de Externe a explicat de ce Klaus Iohannis nu a anunțat posibila vizită în Ucraina

Bogdan Aurescu a menţionat că, în prezent, peste 5.000 de militari aliaţi se află pe teritoriul României, iar numărul soldaţilor americani, care nu vor fi parte a grupului de luptă, este mai mult decât dublu faţă de perioada trecută.

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să facă, marţi, o vizită în România - unde se va întâlni cu militari francezi staţionaţi -, iar apoi în Republica Moldova, miercuri, cu scopul de a-şi exprima susţinerea faţă de această ţară afectată de Războiul rus din Ucraina, a anunţat, vineri, Palatul Élysée, relatează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.