Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus de externe: Recunoaşterea internaţională a talibanilor nu este luată în considerare

TOLO.news
talibani

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă că recunoaşterea internaţională a talibanilor nu este luată în considerare în prezent, informează Reuters.

Lavrov a vorbit în marja reuniunii anuale a liderilor mondiali de la New York, desfăşurată în cadrul Adunării Generale a ONU. Comentariile sale au fost făcute după ce talibanii au desemnat un emisar la Naţiunile Unite, ceea ce a dus la o confruntare privind locul Afganistanului în cadrul organismului mondial.

''Chestiunea recunoaşterii internaţionale a talibanilor în actuala conjunctură nu se află pe masă'', a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă.

Ministrul taliban de externe Amir Khan Muttaqi l-a numit luni pe purtătorul de cuvânt din Doha al grupării islamiste, Suhail Shaheen, ca ambasador al Afganistanului la ONU. Talibanii au preluat puterea în Afganistan luna trecută.

Ghulam Isaczai, actualul ambasador la ONU care reprezintă guvernul afgan înlăturat de talibani, a cerut şi el reînnoirea acreditării sale la Naţiunile Unite.

Rusia, alături de China şi Statele Unite, este membră a unui comitet al ONU format din nouă membri care va analiza revendicările concurente pentru locul Afganistanului în cadrul ONU în cursul acestui an.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că dorinţa talibanilor de recunoaştere internaţională este singura pârghie pe care o au alte ţări pentru a face presiuni pentru un guvern incluziv şi pentru respectarea drepturilor, în special a celor ale femeilor, în Afganistan.

În ultima perioadă în care talibanii au fost la putere, între 1996 şi 2001, ambasadorul guvernului afgan pe care l-au răsturnat a rămas reprezentantul la ONU, după ce Comisia de acreditare şi-a amânat decizia cu privire la revendicările rivalilor pentru acest loc, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.