Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat inițiativa de creare a unei zone de securitate controlată de NATO în Siria

lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat ideea de a crea o zonă de securitatea controlată de NATO în nord-estul Siriei, informează agenția de știri Tass, potrivit MEDISAFAX.

Citește și: Teodorovici reacționează! ‘PSD e un partid puternic’

Șeful diplomației de la Moscova a menționat că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a "început să facă afirmații ciudate că unele state membre NATO susțin ideea".

"Întrucât spun că NATO vrea să-și asume responsabilitatea [pentru crearea unei zone de securitate în nord-estul Siriei], desigur, nu este nimic bun în legătură cu această idee. Există acorduri ruso-turce, susținute atât de Damasc, cât și de kurzi. Trebuie să fie implementate", a declarat Stoltenberg.

Turcia a declanșat o ofensivă în nord-estul Siriei cu scopul de a crea o zonă de securitate de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia, pe partea siriană. Administraţia de la Ankara a cerut retragerea din această zonă a grupurilor insurgente kurde.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă! ‘Sunt extrem de revoltat’ .

Săptămâna trecută, Administraţia Recep Tayyip Erdogan a decis suspendarea operaţiunilor militare antikurde din nordul Siriei. Ulterior, Turcia şi Rusia au anunţat că vor mobiliza militari în zona de securitate ca urmare a uuui acord de încetare a focului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.