Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus de Externe: 'Operațiunea specială a Rusiei în Ucraina este menită să pună capăt politicii de dominație a SUA'

ZF
Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că „operațiunea specială” dusă de Moscova în Ucraina este menită să pună capăt „cursului Statelor Unite și al altor țări Occidentale la dominație completă pe scena internațională”.

„Operațiunea noastră militară specială este menită să pună capăt expansiunii nesăbuite și cursului nesăbuit către dominația completă a Statelor Unite și sub ele a restului țărilor occidentale pe scena internațională", a spus Lavrov luni într-un interviu acordat postului de televiziune "Rusia-24", relatează TASS.

Apoi Lavrov a continuat: „În Kosovo, fără referendum, independența poate fi recunoscută, dar în Crimeea, ca urmare a unui referendum observat de sute de reprezentanți obiectivi ai țărilor străine, publicul țărilor străine, este imposibil.

În Irak, la zece mii de kilometri de Statele Unite, au văzut o amenințare la adresa securității lor americane, au bombardat-o, nu au găsit nicio amenințare și nici măcar nu și-au cerut scuze. Iar atunci când neo-naziștii și ultra-radicalii sunt crescuți chiar la granițele noastre, zeci de laboratoare biologice sunt create prin Pentagon, efectuând niște experimente care vizează în primul rând crearea de arme biologice - s-au găsit documente care nu lasă nicio îndoială în acest sens - atunci nu avem voie să răspundem acestei amenințări la granițele noastre, și nu peste ocean", a explicat ministrul rus.

De cealaltă parte, Ucraina a deschis 5.600 de anchete pentru prezumtive crime de război pe teritoriul său de la începutul invaziei ruse, a indicat procurorul general Irina Venediktova, duminică la postul britanic Sky News, transmite AFP, relatează Agerpres.

Calificându-l pe preşedintele rus Vladimir Putin drept 'principalul criminal de război al secolului al XXI-lea', procurorul general ucrainean a afirmat că au fost identificate 5.600 de cazuri de presupuse crime de război, precum şi 500 de criminali de război ruşi.

Ea a citat în special atacul care a vizat vineri gara din Kramatorsk (est), în care au murit 52 de civili, printre care şi cinci copii, atribuit unei rachete ruseşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.