Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății răspunde la acuzațiile de vot dublu

ebihoreanul.ro
florian bodog

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, respinge acuzaţiile aduse marţi de reprezentanţii Institutului pentru Politici Publice (IPP) referitoare la 'suspiciunea de vot dublu pe Ordonanţa 14', menţionând totodată că este la al doilea mandat de parlamentar şi cunoaşte procedurile privind modalitatea de vot în Senat.

"Ministrul Sănătăţii este la al doilea mandat de senator, cunoaşte procedurile privind modalitatea de vot în Senatul României şi, ca urmare, nu ar putea produce o astfel de eroare. Mai mult, ministrul Bodog a declarat că nu ar fi avut niciun motiv să procedeze într-o asemenea măsură, Coaliţia aflată la guvernare având majoritatea voturilor în Senat", se arată într-un comunicat al MS.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a fost condamnată pentru că s-a culcat cu 3 elevi / FOTO

IPP a anunţat că sesizează Senatul cu privire la înregistrarea unui vot dublu al lui Florian Bodog în şedinţa de plen de marţi, la aprobarea Ordonanţei 14, şi cere Biroului permanent să ofere public o explicaţie şi să sesizeze organele competente dacă în urma verificărilor rezultă indicii ale unor infracţiuni.

"Parcurgând lista voturilor nominale exprimate de senatori (...) am putut constata, cu surprindere, unele erori în listingul de vot, cum ar fi faptul că senatorul Florian Bodog (actualul ministru al Sănătăţii) apare că ar fi votat de două ori în aceeaşi şedinţă, pentru acelaşi proiect. Cele două voturi ale ministrului/senatorului Bodog în favoarea aprobării aceluiaşi proiect de lege pentru aprobarea OUG nr. 14/2014 şi implicit pentru abrogarea OUG nr. 13/2017 contestată de către cetăţeni este surprinzător şi din perspectiva anterioarei opţiuni de a aproba, alături de ceilalţi miniştri din Cabinetul Grindeanu, proiectul de OUG nr. 13/2016 fără niciun comentariu (conform stenogramei şedinţei de guvern din ianuarie a.c. dată publicităţii recent de Guvern)", se arată într-un comunicat transmis marţi de IPP.

Citește și: Explicațiile celor mai frecvente 5 vise: Ce înseamnă dacă visezi că faci sex sau cazi în gol

Senatul a adoptat marţi, cu 118 voturi "pentru", proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 14/2017 privind abrogarea OUG nr. 13/2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.