Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, dă asugurări că probele de apă sunt conforme

apa pahar

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susține că probele chimice prelevate de inspectori din şapte puncte de colectare a apei din Bucureşti sunt în limitele normale.

„Am comunicat în data de 31 ianuarie, joi, că cele 14 probe prelevate privind clorul din cele 14 puncte de colectare sunt conforme. Astăzi Institutul Naţional de Sănătate Publică a furnizat rezultatele pentru probele chimice pe care inspectorii le-au prelevat din cele şapte puncte de colectare. Pot să vă spun că acestea sunt în limitele normale, unele aproape de limita maximă. Deci în acest moment şi aceste probe sunt conforme", a declarat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Citește și: Sorina Pintea pune tunurile pe clinicile private, după ce cazul medicului fals a explodat în spațiul public: 'Nu sunt conștiente de ceea ce trebuie să facă'

Aceasta a precizat că furnizorul de apă trebuia de la început să colaboreze cu autorităţile pentru o bună informare a cetăţenilor. "Cred că dacă furnizorul de apă potabilă ar fi înţeles că există şi această autoritate, Direcţie de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii, dacă ar fi înţeles că trebuie să comunice aşa cum scrie legea, nu am fi ajuns aici, la această polemică şi să ducem toate aceste discuţii în zona politică, unde nu au ce căuta. (...) Aş insista spre a nu politiza această acţiune. Mă surprinde cât de uşor scot unii la mezat, sănătatea românilor. Şi nu spun lucruri mari. Ştiu foarte bine la ce mă refer", a afirmat Pintea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.