Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății cere intervenția ANI în cazul directorului Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov, despre care presa a relatat că ar fi în incompatibilitate

gov.ro
Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, că situaţia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, Călin Cobelschi, despre care mass-media a relatat că ar fi în incompatibilitate, trebuie analizată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), informează Agerpres.

"Cred că Agenţia Naţională de Integritate trebuie să cerceteze cazul şi să emită o decizie în acest sens şi aceasta va trebui aplicată în consecinţă", a afirmat Mihăilă, răspunzând unei întrebări, într-o conferinţă de presă la Braşov.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, medicul chirurg Călin Cobelschi, ar fi angajat şi la o clinică privată, fapt care, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care prevede că funcţia de manager de spital este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică, l-ar situa într-o poziţie de incompatibilitate.

Medicul a susţinut însă că nu este în incompatibilitate, întrucât a acordat consultaţii la clinica privată ca simplu angajat, part time, în timpul său liber.

Vezi și: Ioana Mihăilă: În PNRR sunt 150 milioane euro în ajutorul spitalelor pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.