Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul sănătății din Rusia: 'Obținerea imunității colective de 80-90% la COVID este o chestiune de câteva luni'

smartradio.ro
covid vaccin medic

Obținerea imunității colective de 80-90% la infecția cu coronavirus este o chestiune de câteva luni, a declarat prim-adjunctul ministrului sănătății din Rusia, Viktor Fisenko, relatează RIA Novosti.

”Cred că aceasta este o chestiune de câteva luni, dar depinde și de tine, și de mine”, a spus Fisenko, răspunzând la întrebarea despre obținerea imunității colective.

Șeful Ministerului Sănătății, Mihail Murașko, a spus că pentru a opri răspândirea bolii, va fi suficient ca 60% din populație să aibă imunitate colectivă. El a anunțat că, la ora actuală, 38,9 milioane de persoane au fost, deja, vaccinate împotriva coronavirusului, în Rusia.

În ajun, medicul șef al spitalului clinic nr. 52 din oraș, Mariana Lîsenko, a spus că, în ritmul actual de vaccinare, imunitatea colectivă la Moscova se va forma în martie 2022.

Primarul capitalei, Serghei Sobianin, a declarat că imunitatea colectivă a locuitorilor din Moscova se va forma la toamnă. Potrivit acestuia, tot atunci vor fi ridicate ultimele restricții privind organizarea evenimentelor de masă în capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.