Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, EXPLICAȚI HALUCINANTE despre cozile la care stau bolnavii de cancer: Consultațiile se fac cu programare

Facebook
nelu tataru

Mii de români bolnavi de cancer stau la cozi interminabile, asta, acuma, în stare de alertă, căci în stare de urgență mulți din ei nu au avut parte nici de tratamente. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, vineri, referitor la pacienții care au cancer și care au stat la cozi ce se întindeau pe sute de metri, la Institutul Oncologic din Cluj, pentru a fi consultați, că orice control se face pe bază de programare, la care este fixată o anumită oră, conform Mediafax.

Citește și: OFICIAL INS CONFIRMĂ previziunile lui Florin Cîțu: cu cât a SCĂZUT inflația în luna mai

„Vom face niște verificări în teren și vom putea spune. Din câte știu, nu doar la Cluj, ci peste tot, tot ce înseamnă pacient cronic, pacient oncologic chemat la un control, chemat la o evaluare trebuie să aibă o programare, trebuie să fie cu oră, ca să fim siguri că acel pacient nu vine să stea în poartă și acel medic coboară să vadă acel pacient”, a spus Tătaru, vineri, aflat într-o vizită la Spitalul din Alba.

Sute de persoane au stat la coadă în fața Institutului Oncologic din Cluj-Napoca în așteptarea triajului epidemiologic și a testului pentru coronavirus, la începutul acestei săptămâni.

Pacienții oncologici au venit din mai multe județe, pentru a-și relua tratamentele întrerupte pe durata stării de urgență, când nu au putut merge la spitalul clujean sau au fost programați pentru operații.

„Am venit cu soția care are o tumoare și trebuie să facă tratamentul la trei săptămâni. Iar cu o zi înainte trebuie să facă testul COVID. Am stat trei ore la cortul unde se face testul, iar după o oră ni s-a spus să mergem la alt cort, iar toată lumea s-a îngrămădit dincolo, nu s-a mai respectat nimic, nicio ordine și nicio distanță”, a spus un bărbat.

Conducerea Institutului Oncologic nu a putut fi contactată.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat pentru MEDIAFAX că problema este cauzată de faptul că la Institutul Oncologic vin peste 500 de persoane pe zi, majoritatea din alte județe, care trebuie să intre la triajul epidemiologic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.