Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii: Guvernul alocă 3,5 miliarde de lei pentru decembrie și 200 de milioane pentru spitale

rafila ministerul sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că Guvernul a alocat 3,5 miliarde de lei pentru luna decembrie şi încă 200 de milioane pentru finanţarea spitalelor şi a programelor de sănătate. El a precizat că, până la sfârşitul anului, vor exista alocări suplimentare către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care poate să dea sume suplimentare spitalelor.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Drobeta Turnu Severin, despre faptul că managerii de spitale se plâng că nu au bani suficienţi, că există posibilitatea să nu mai aibă la un moment dat un tratament sau să aibă probleme cu furnizorii, potrivit news.ro.

“Da, sigur că am o situaţie a spitalelor din subordinea ministerului. Este, de fapt, o situaţie similară cu cea de la medicina de familie, indiferent în subordinea cui este un spital, fie că discutăm de Ministerul Sănătăţii, de un consiliu judeţean, sau discutăm despre o primărie, serviciile medicale sunt decontate tot de către Casele de Asigurări de Sănătate. Ceea ce pot să vă spun şi ăsta e un lucru pe care îl sesizăm şi nu vreau să facem aici demagogie sau să pasăm responsabilitatea, modul de finanţare a serviciilor de sănătate în România de mulţi ani a rămas neschimbat. Şi acum, într-un an în care există creşteri mari de costuri operaţionale, pentru că toate costurile au crescut, există astfel de dificultăţi. Guvernul a alocat 3,5 miliarde de lei pentru luna decembrie şi încă 200 de milioane la ultima şedinţă de Guvern pentru finanţarea spitalelor şi a programelor de sănătate. Opinia mea este că până la sfârşitul anului vor mai exista alocări suplimentare către Casa Naţională care să poată să dea sume suplimentare spitalelor care au contract cu casele judeţene”, a afirmat Rafila.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.