Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul sănătăţii scoţian şi soţia sa au dat în judecată o creşă, acuzând-o de discriminare împotriva fiicei lor

Facebook
gradinita cresa

Ministrul sănătăţii din executivul scoţian şi soţia sa au dat în judecată o creşă pe care o acuză de discriminare împotriva fiicei lor, căreia i-a fost refuzată înscrierea sub motiv că nu mai sunt locuri, relatează marţi DPA.

Avocatul cuplului, Aamer Anwar, a precizat într-un comunicat că biroul său a acuzat centrul de zi Little Scholars din oraşul scoţian Dundee şi pe directoarea sa Usha Fowdar de încălcarea Legii egalităţii din 2010, potrivit Agerpres.ro.

Ministrul Humza Zousaf şi soţia sa Nadia El-Nakla susţin că fiica lor Amal, în vârstă de doi ani, a fost "discriminată pe criterii de rasă şi/sau religie".

Potrivit lor, creşa a refuzat de trei ori înscrierea unui copil "cu nume asiatic/musulman", dar a oferit locuri unor copii "cu nume cu rezonanţă albă, nemusulmane" şi, "deşi i s-a dat ocazia, nu a recunoscut, explicat sau prezentat scuze pentru acest comportament discriminator".

Un purtător de cuvânt al proprietarilor centrului de îngrijire a asigurat că aceştia sunt "extrem de mândri de faptul că sunt incluzivi şi deschişi tuturor şi orice alegaţii ce susţin contrariul sunt demonstrabil false".

Ministrul şi soţia sa au subliniat la rândul lor că au luptat "toată viaţa împotriva urii, fiind frecvent ţinta unor abuzuri josnice" şi că nu vor accepta discriminarea împotriva copiilor lor din partea nimănui. "Ca orice părinţi, vrem doar un tratament egal pentru copiii noştri, indiferent de culoarea pielii sau religie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.