Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății tună și fulgeră în legătură cu cazul Murgeni: 'O situație absolut intolerabilă! Noi am fi demis managerul'

gov.ro
rafila

Cazul de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni este „absolut intolerabil”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Dacă spitalul ar fi aparținut MS, managerul ar fi fost demis, spune Rafila, care vorbește despre procedura alimentației din spitale.

Rafila a fost întrebat, joi, dacă spitalele au voie să primească mâncare de afară, iar răspunsul său a fost un nu categoric.

Astfel, există 3 proceduri pentru distribuția mâncării într-un spital: „fie pregătești mâncarea în spital și ai blocul alimentar autorizat pentru pregătirea hranei, fie ai un contract de catering, dar el trebuie să fie autorizat să pregătească hrana și să o și transporte în condiții de siguranță - nu vreau să fac speculații, dar mănăstirea aceasta era la câteva zeci de kilometri de spitalul din Murgeni -, fie există posibilitatea unei donații pentru anumite produse, dar ele trebuie să fie însoțite de un certificat de calitate”.

„Sunt condiții esențiale care asigură sau generează un risc mult mai mic de apariție a intoxicațiilor. Nu putem accepta ideea că dacă vine cineva și își oferă bunele intenții, iar noi nu respectăm procedurile legale”, a adăugat ministrul.

Întrebat ce poate face ministerul în acest caz, Rafila a răspuns că poate fi amendat spitalul, însă importat este ca toată lumea să înțeleagă că, indiferent câtă bunăvoință există din partea unor donatori, pacienții nu pot fi supuși riscurilor.

Dacă spitalul ar fi aparținut MS, nu primăriei, managerul ar fi fost demis, a adăugat Rafila: „Ministerul Sănătății sigur ar fi luat o măsură legată de suspendare a managerului pentru că este o situație absolut intolerabilă”.

Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit, unul este în stare gravă, și aproape 30 de oameni au fost duși în alte spitale, după ce au mâncat alimente din pește date „pomană” de către Mănăstirea Florești. Pacienții au mâncat, de asemenea, conserve de pește din stocul spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.