Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, avertizează Iranul că răbdarea Statelor Unite nu este nelimitată

Facebook https://www.facebook.com/ShingetsuNews/photos/
Adel al-Jubeir

Ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, a atenționat autoritățile de la Teheran asupra faptului că toleranța Washingtonului față de acțiunile întreprinse de iranieni nu este nelimitată, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Informația de ultimă oră care reaprinde cazul Caracal: Oasele sunt din cimitir!

În cadrul reuniunii Adunării Generale a ONU, minstrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a atras atenția asupra comportamentului statului iranian și a apreciat poziționarea statelor europene față de responsabilitatea atacului asupra rafinăriilor saudite, acuzând Iranul, ca fiind „foarte relevantă”.

„Vrem să mobilizăm sprijinul internațional și să ne uităm la toată lista de opțiuni disponibile – opțiuni diplomatice, economice și militare – și ulterior vom lua o decizie”, a declarat Adel al-Jubeir în cadrul aceluiași comunicat.

Citește și: Vizită de lux în SUA! Klaus Iohannis este cazat la un hotel de lux

În ceea ce privește implicarea Statelor Unite, oficialul saudit a făcut următoarea apreciere: „Când situația devine critică, se ajunge la punctul în care până și răbdarea Americii se epuizează, iar Iranul ar trebui să fie conștient de asta”.

Atacurile asupra rafinăriilor saudite, ce au blocat 5% din producția globală de petrol și au generat creșterea prețului acestuia, reprezintă factorul care a declanșat acuzațiile Arabiei Saudite asupra Iranului. „Această acțiune va avea consecințe, iar Iranul ar trebui să știe asta”, averizează ministrul iarnian de Externe, referindu-se acest incident. În acest sens, oficialul saudit a amintit așteptarea rezultatelor raportului realizat de comisia Națiunilor Unite însărcinată de evaluarea responsabilității atacului.

Citește și: Cerere fără precedent din partea Gabrielei Firea! Ce vrea, de fapt, primarul Capitalei de la Guvern

Discursul adoptat de Adel al-Jubeir sugerează faptul că Arabia Saudită continuă presiunile asupra Statelor Unite pentru a nu limita răspunsul acestora la acțiunile Iranului, în termeni de creștere a sancțiunilor economice, și pentru a crește numărul de trupe însărcinate cu apărarea rafinăriilor saudite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.