Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul securităţii din Buenos Aires, bătut în direct la tv - VIDEO

Twitter
Ministrul securităţii din Buenos Aires

Ministrul însărcinat cu securitatea provinciei Buenos Aires a fost atacat violent, luni, de şoferii de autobuz furioşi din cauza morţii unuia dintre colegii lor, care a fost împuşcat de doi pasageri, o crimă ce ameninţă să degenereze într-o grevă masivă a transportului public din oraş, relatează AFP. Imaginile cu ministrul agresat au fost transmise în direct la televiziune, scrie news.ro.

Atacul asupra lui Sergio Berni, în vârstă de 61 de ani, a avut loc la sosirea sa într-o staţie de autobuz din La Matanza, la periferia vestică a oraşului Buenos Aires, unde şoferii manifestau împotriva lipsei de siguranţă publică. Însuşi ministrul a venit fără a-şi lua măsuri minime de securitate, iar atacul asupra sa a fost transmis în direct la televiziunea locală.

Înconjurat de jurnalişti care îi puneau întrebări, el a fost insultat de manifestanţi, care apoi au aruncat cu pietre, una din ele lovindu-l pe ministru în faţă. De asemenea, el a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele când a fost pentru scurt timp doborât la pământ.

Imaginile îl arată cu faţa însângerată, vizibil ameţit. Dar apoi, continuând să răspundă jurnaliştilor, el a spus sfidător că nu va "fugi".

Salvat de poliție

Sergio Berni a fost în cele din urmă scos de poliţie care a cerut întăriri, şi transportat pentru scurt timp la spital. În acest timp, încăierările au continuat între poliţie şi protestatari. Opt agenţi de poliţie şi trei şoferi au fost uşor răniţi în confruntări, potrivit serviciilor de urgenţă.

Şoferii de autobuz protestau după moartea unuia dintre ei, Daniel Barrientos, în vârstă de 65 de ani, împuşcat de aproape de doi hoţi care au urcat în autobuz pentru a jefui pasagerii, luni, în jurul orei locale 4.30 dimineaţa.

"L-am arestat deja pe făptaş (...) Munca este singura modalitate de a garanta siguranţa şoferilor", atât a avut timp să spună ministrul Sergio Berni, fost medic militar şi membru al partidului prezidenţial peronist, înainte de a fi atacat.

În urma asasinatului, sindicatul din transportul public UTA a anunţat o grevă în "toată zona de vest a Marelui Buenos Aires", metropolă cu 14 milioane de locuitori, o măsură ce riscă "să se extindă", potrivit sindicatului. UTA urma să se întâlnească mai târziu, în cursul zilei de luni, cu ministrul Berni şi cu guvernatorul provinciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.