Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sportului Eduard Novak este contestat în STRADĂ! Protest în fața instituției pe care o conduce: 'MTS nu găseşte soluţii'

Foto Facebook
Eduard Novak

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a anunţat, luni, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, un nou miting de protest împotriva actualei conduceri a Ministerul Tineretului şi Sportului, de data aceasta în faţa sediului Guvernului României, informează Agerpres.

Protestul, programat pentru miercuri, 14 aprilie, de la ora 11:00, este al doilea al SNST de la începutul acestei luni după cel din 6 aprilie desfăşurat în faţa sediului Ministerului Tineretului şi Sportului.

"Cerem soluţii de la Guvern! MTS nu are răspunsuri. Ministerul Tineretului şi Sportului nu găseşte soluţii la problemele noastre şi pentru aceasta mergem mai departe! Miercuri, 14 aprilie, începând cu ora 11.00, vom cere Guvernului să intervină. Conducerea MTS nu poate să rezolve şi nici nu vrea dialog, aşa că îi arătăm Premierului Cîţu situaţiile la care s-a ajuns în Sport şi Tineret, direcţia greşită în care merge actuala echipă", se arată în comunicatul citat.

Mitingul din 6 aprilie din faţa MTS, la care au participat aproximativ 100 de membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, dar şi reprezentanţi ai Publisind şi Blocului Naţional Sindical, s-a dorit a fi un semnal de alarmă cu privire la sărăcia existentă în domeniile sport şi tineret şi la măsurile incoerente care duc la scăderea rezultatelor şi la creşterea abandonului sportiv.

Citește și: Florin Cîțu, despre remanierea lui Vlad Voiculescu: 'Aceste decizii nu se discută, ele o să fie anunțate. Să vedem dacă mai este onoare în România'

Sindicaliştii consideră că bugetele alocate în anul olimpic 2021 nu asigură minimul necesar pentru pregătirea tinerilor şi sportivilor şi nici nu poate restabili funcţionalitatea bazelor sportive, taberelor şi centrelor de agrement.

Nemulţumirile principale ale protestatarilor sunt: suspendarea dialogului social; lipsa de transparenţă privind descentralizarea; incertitudinea locurilor de muncă; inechităţile salariale; inexistenţa unor criterii în acordarea bugetelor către subordonate / federaţii sportive naţionale, precum şi a premierilor sportivilor, antrenorilor şi colectivelor tehnice; blocarea posturilor vacante, MTS fiind singurul minister care nu scoate posturile la concurs deşi în sistemul bugetar au fost ridicate interdicţiile privind angajările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.