Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor emite platitudini: 'O infrastructură eficientă de transport susţine din plin industria şi investiţiile'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Drula

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a discutat joi despre stadiul proiectelor de infrastructură din regiunea Oltenia cu preşedintele Ford România, Josephine Payne, căreia i-a transmis că în prima parte a anului eforturile au fost concentrate pe avansarea proiectelor din această zonă, informează Agerpres.

"Mi-a făcut mare plăcere să discut astăzi cu doamna Josephine Payne, preşedintele Ford România, despre stadiul proiectelor de infrastructură din regiunea Oltenia. I-am transmis că, în prima parte a anului, ne-am concentrat eforturile pentru avansarea proiectelor din această zonă - prioritare, de altfel, pentru întreaga ţară.(...) O infrastructură eficientă de transport susţine din plin industria şi investiţiile, iar pentru asta m-am luptat încă din prima zi a mandatului meu", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat că anul acesta va fi dat în circulaţie tronsonul dintre Slatina şi Balş al drumului expres Craiova-Piteşti, proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost scoasă la licitaţie luna aceasta, iar Craiova-Târgu Jiu este un drum expres pentru care am semnat în martie contractul pentru proiectarea "la cheie".

"Nu uităm nici de liniile de cale ferată: Pentru Bucureşti - Craiova, am cerut CFR SA să lucreze cu prioritate la ridicarea principalelor restricţii şi limitări de viteză. De la Craiova la Caransebeş, finalizăm anul acesta studiul de fezabilitate pentru modernizare. Aşa cum am anunţat recent, modernizarea magistralei Caransebeş- Lugoj- Timişoara - şi mai departe spre graniţă - este şi ea în licitaţie. Last, but not least, am abordat şi subiectul staţiilor de încărcare electrice. Avem în plan extinderea acestei reţele în toată ţara, prin eforturile Companiei de drumuri şi ale ministerelor de resort. Am amintit că asemenea staţii de încărcare sunt o cerinţă pentru toate autostrăzile finanţate prin PNRR", a precizat ministrul pe reţeaua de socializare.

Conform unui comunicat al MTI, discuţiile cu directorul Ford România au avut la bază lansarea producţiei unui nou model Ford la Craiova până în anul 2023, iniţial cu motorizări pe benzină şi diesel, iar din 2024 cu motor electric, în urma unei noi investiţii de 300 de milioane de dolari.

De asemenea, discuţiile s-au axat şi pe proiecte propuse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în domeniul transporturilor, dar şi pe reformele aferente planului care să contribuie în proporţie de 37% la obiectivul de schimbări climatice şi în proporţie de 20% la obiectivul de digitalizare.

"Investiţiile vizate în PNRR reprezintă o condiţie importantă pentru depăşirea efectelor negative cauzate de pandemia COVID-19, precum şi o modalitate de a facilita creşterea economică, de a atinge obiectivele asumate prin Regulamentul TEN-T, decongestionarea nodurilor urbane, mai multe măsuri de siguranţă rutieră, sisteme inteligente de transport, stimulând în acelaşi timp tranziţia către un transport ecologic", se menţionează în comunicat.

Vezi și:Mai multe investiţii în hârtii decât în asfalt - Studii de fezabilitate avem, ne lipsesc autostrăzile

Ford România reprezintă un partener important pentru economie, fiind unul dintre cei mai mari producători de autovehicule din România şi, de asemenea, fabrica Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate şi flexibilitate în operaţiunile sale de talie mondială, având în prezent în jur de 6000 de angajaţi, cu o producţie de peste 1.000 de maşini/zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.