Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Tudorel Toader - primul invitat, joi, la Comisia SIPA

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA îl va audia joi, începând cu ora 10,00, pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care este primul invitat al acestei comisii.

Următorii invitaţi vor fi foştii miniştri ai Justiţiei Monica Macovei, Tudor Chiuariu, Cătălin Predoiu şi Titus Corlăţean, după cum anunţa în urmă cu o săptămână preşedintele comisiei, senatorul Şerban Nicolae.

"Vă propun, dacă sunteţi de acord, după ce îl invităm pe domnul ministru Toader, să facem şi o vizită la arhiva SIPA, să vedem şi noi, fizic, unde este, în ce condiţii e ţinută, care este situaţia acum. O vom programa în funcţie de condiţiile logistice", declara, joia trecută, Şerban Nicolae.

Citește și: DOCUMENTUL care prevede un scenariu TERIFIANT pentru Capitală: Bucureştiul, fără apă caldă şi căldură în 5 ani

El arăta că s-a decis ca audierile să înceapă cu ministrul Tudorel Toader pentru că MJ este instituţia titulară a acestei baze de date.

"Ministrul Justiţiei în funcţie este persoana cea mai avizată pentru a ne spune care este situaţia în acest moment, dacă mai există compartimente de specialitate în legătură cu această arhivă, pentru că nu mai e o bază de date operativă, nu mai este o bază de informaţii cu activitate curentă. Poate să ne spună ce acte normative au fost incidente, nu cele care sunt publice, ci cele de rang inferior - ordine de ministru, dispoziţii interne, regulamente, şamd. Ar fi punctul de plecare. Am şi solicitat domnului ministru o serie de date sistematizate de la care să pornim şi de aici putem să facem o strategie de desfăşurare a activităţii comisiei", preciza Şerban Nicolae, conform Agerpres.

Conform acestuia, lista cu cei care vor fi invitaţi la audieri în Comisia SIPA îi include, între alţii, pe foştii şefi de stat Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, pe foştii miniştri ai Justiţiei, foştii şefi ai SIPA, foşti şi actuali şefi şi prim-adjuncţi ai SRI, foşti şi actuali directori şi prim-adjuncţi de la SPP, foşti şi actuali miniştri de Interne, şeful ORNISS, procurorii generali de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ şi adjuncţii acestora din perioada 2004 - 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.