Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul turc de externe a făcut ANUNŢUL: Poporul NU sprijină aderarea la UE

turcia ue

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat joi că societatea turcă nu mai sprijină aderarea la Uniunea Europeană din cauza 'dezamăgirii şi a resentimentelor' provocate de ascensiunea islamofobiei şi a sentimentelor antiturce în interiorul Uniunii, transmite DPA, citat de AGERPRES.

'Poporul turc nu mai sprijină acest proces (de aderare la UE) pentru că există dezamăgire şi resentimente din cauza unei asemenea ascensiuni a islamofobiei şi a prezentării denaturate a Turciei', a declarat ministrul Cavusoglu la Istanbul, într-un discurs ţinut cu prilejul unui forum internaţional organizat de radio-televiziunea de stat TRT.

Negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, lansate în 2005, se află într-un punct mort, UE criticând în special opresiunea declanşată de regimul de la Ankara după puciul eşuat din iulie 2016. Liderii celor 28 de state ale UE se reunesc joi şi vineri, la Bruxelles, pentru un summit la care situaţia acestor negocieri se va afla printre punctele de discuţie.

În discursul rostit joi, Mevlut Cavusoglu a insistat pe necesitatea unui răspuns comun la criza refugiaţilor sirieni, subliniind că Ankara 'nu vede cooperare şi împărţire a poverii' din partea UE în această chestiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.