Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul turc de externe a participat la un miting în Metz, cu permisiunea autorităţilor franceze

the telegraph
Mevlut Cavusoglu

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a participat duminică la un miting al comunităţii turce în oraşul francez Metz, manifestaţie autorizată de autorităţile franceze, care nu au urmat exemplul celor olandeze, relatează agenţiile internaţionale de presă. Mitingul de la Metz la care a participat şeful diplomaţiei turce a fost organizat de o asociaţie locală a comunităţii turce şi face parte din seria de manifestări similare din alte state europene prin care simpatizanţii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan îşi manifestă susţinerea faţă de reforma constituţională a acestuia, care îi va consolida atribuţiile.

Mai mulţi politicieni francezi de dreapta au criticat autorităţile pentru că au permis desfăşurarea acelui miting, ei considerând că Franţa ar fi trebuit să procedeze la fel ca Germania sau Olanda şi să împiedice desfăşurarea lor. În replică, ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault, a declarat că manifestaţia de la Metz a fost autorizată pentru că 'Franţa este un stat de drept' şi 'în absenţa unei ameninţări confirmate asupra ordinii publice, nu a existat niciun motiv să se interzică această reuniune', conform Agerpres.

Anterior, într-o nouă intervenţie după ce autorităţile din Olanda nu au permis desfăşurarea unor astfel de manifestări, interzicând avionului la bordul căruia se afla Cavusoglu să aterizeze la Rotterdam şi au expulzat-o de asemenea pe ministrul turc al familiei, Betul Sayan Kaya, preşedintele Erdogan a spus că Olanda 'va plăti preţul' şi a acuzat din nou această ţară de 'fascism'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.