Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean al Apărării avertizează că Rusia nu se va opri la Ucraina şi susţine că va ataca şi alte ţări

Facebook
rusia ucraina

Rusia foloseşte ”terorismul de stat” în Ucraina şi ”trebuie oprit, pentru că altfel va ataca alte ţări”, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu omologul său britanic, Ben Wallace, la Londra, potrivit BBC, anunță news.ro.

Reznikov a spus că 150 de copii ucraineni au fost ucişi de când Rusia a invadat Ucraina. De asemenea, peste 400 de şcoli şi grădiniţe şi mai mult de 110 de spitale au fost distruse, potrivit oficialului ucrainean.

”Mii şi mii de civili” au fost, de asemenea, ucişi, a adăugat el, spunând că nu se ştie numărul exact, deoarece mulţi sunt încă prinşi sub dărâmăturile caselor distruse.

”Acesta este un terorism de stat. De aceea (Kremlinul) trebuie oprit, pentru că va merge mai departe. Va ataca alte ţări", a spus Reznikov.

El nu a invocat nicio dovadă care să îi susţină afirmaţiile, iar Rusia neagă că a vizat civili.

De când a început invazia rusă, soldaţii ucraineni au distrus aproape 500 de tancuri ruseşti şi peste 1.500 de vehicule blindate de luptă, a mai precizat ministrul ucrainean al Apărării. Armele furnizate de Marea Britanie au fost folosite în unele dintre aceste cazuri, a continuat el.

”Apreciem foarte mult că în acest an, Marea Britanie a fost prima care ne-a furnizat arme serioase, care ne-au sporit capacităţile de apărare. Rolul Marii Britanii este special, iar curajul şi spiritul să sunt în contrast puternic cu pasivitatea altor ţări”, a conchis Reznikov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.