Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean de Externe îi răspunde lui Macron: Dacă nu obținem statutul de candidat, înseamnă un singur lucru: Europa încearcă să ne înșele

universul.net
dmitro kuleba

Posibilul refuz al Uniunii Europene față de Ucraina de a acorda statutul de candidat la aderare va fi o fraudă din partea UE, a declarat ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, comentând prognoza președintelui francez Emmanuel Macron că ar putea dura "câțiva ani, dar, de fapt, câteva decenii" pentru ca Ucraina să adere la UE.

"În urmă cu trei luni, țara noastră nici măcar nu avea perspectiva aderării. Acum discută cât va dura", a declarat Kuleba într-un interviu pentru Financial Times, relataeză presa ucraineană.

Potrivit acestuia, acum cel mai important lucru este ca Ucraina să primească în iunie statutul de candidat la aderarea la UE: "Atunci vom sta de vorbă cu dumneavoastră și vom rezolva alte probleme. Cum. Când și așa mai departe. Dacă nu obținem statutul de candidat, înseamnă un singur lucru: Europa încearcă să ne înșele. Și nu o să înghițim asta", a adăugat ministrul de Externe.

El a subliniat că Ucraina este singurul loc din Europa în care oamenii mor din cauza valorilor pe care se bazează UE. "Și cred că acest lucru ar trebui respectat", a subliniat el.

Comisia Europeană intenționează să prezinte un raport până la sfârșitul lunii iunie privind disponibilitatea Moldovei, Ucrainei și Georgiei de a adera la Uniunea Europeană, a declarat șeful Consiliului European, Charles Michel, în timpul unei vizite la Chișinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.