Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Valentin Popa, în fața primei MARI provocări: Ministerul Educației, luat CU ASALT de sindicaliștii din învățământ

edu-news.ro
miting FSLI

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret” pichetează miercuri Ministerul Educaţiei, în semn de protest faţă de comasările de clase şi de unităţi de învăţământ şi faţă de nerespectarea prevederilor legale privind drepturile salariaţilor din învăţământ. Sindicaliştii solicită creşterea alocărilor bugetare pentru educaţie şi un dialog social real.

Pichetul este programat de la ora 11.00, în faţa Ministerului Educaţiei, anunță News.ro.

Citește și: Romașcanu, sfaturi explozive pentru Ivașcu, la predarea mandatului de ministru al Culturii: 'Munceşti atât cât vrei să munceşti la stat. Să ai psihic SOLID'

"Acţiunea noastră urmăreşte: blocarea comasărilor abuzive de clase, grupe şi unităţi de învăţământ; respectarea prevederilor legale privind drepturile salariaţilor din învăţământ; dialog social real în educaţie; creşterea alocărilor bugetare pentru educaţie reflectate în special în costul standard per preşcolar/elev”, precizează sindicatele din Educaţie.

Sindicaliştii anunţă, de asemenea, că s-au retras din toate structurile de dialog social de la nivelul ministerului, "până la momentul în care instituţia va înţelege că un dialog social real presupune transparenţă, comunicare, discuţii de pe poziţii de egalitate şi parteneriat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.