Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Victor Negrescu: România, în prezent, este pregătită în ceea ce priveşte deţinerea preşedinţiei Consiliului UE

Victor Negrescu

România, în prezent, este pregătită în ceea ce priveşte deţinerea preşedinţiei Consiliului UE, a declarat joi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, afirmând că oficialii români nu au fost surprinşi de anunţul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de organizare a unui summit UE la Sibiu în 2019. 

"România, în prezent, este pregătită pentru organizarea acestei preşedinţii a Consiliului UE. Nu suntem doar în grafic cu calendarul oficial al Consiliului UE, suntem în avans faţă de acest grafic ca urmare a eforturilor realizate în ultimele două luni. Sperăm ca la finalul acestei luni, când vom avea un nou Consiliu prezidat de premierul României privind pregătirea preşedinţiei, gradul de evoluţie a proiectelor noastre să fie şi mai amplu", a afirmat Negrescu, într-o conferinţă de presă la Ministerul Afacerilor Externe, potrivit agerpres.ro

Acesta a arătat că anunţul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind organizarea unui summit UE post-Brexit la Sibiu nu a surprins autorităţile române. 

"Organizarea summitului la Sibiu nu a reprezentat un element de surpriză pentru România. (...) Ieri, de îndată ce a fost rostit acest discurs, am discutat din nou cu prefectul judeţului Sibiu, care a luat legătura cu primarul şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, pentru a programa de îndată o întâlnire comună în care să discutăm aspectele logistice", a menţionat acesta. 

Potrivit lui Negrescu, MAE a inventariat "toate posibilele locaţii din ţară pentru summit''. 

''Pe lângă faptul că o serie de întâlniri sau nucleul dur sau locaţia de pilotaj a evenimentelor ministeriale este Palatul Parlamentului, noi am decis deja, încă de pe 3 august, (...) că vom organiza evenimente în toate judeţele din ţară. Toate judeţele vor vedea, vor întâlni experţi, specialişti şi vor găzdui reuniuni ale Consiliului UE. (...) Orice locaţie este luată în considerare, luând în evidenţă un element important: elementul de securitate, de la care noi nu vom face rabat atunci când organizăm acest Consiliu al UE, pentru că acest element este predominant atunci când vorbim de siguranţa acestor reuniuni", a spus Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.