Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Violeta Alexandru, discuție cu ambasadorul Elveţiei pe tema transparenței

Victoria-Violeta Alexandru

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, a avut luni o întrevedere cu ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Urs Herren, în care cei doi oficiali au discutat despre perspectivele iniţiativelor privind transparenţa.

"Eforturile în domeniul creşterii transparenţei au fost remarcate de partenerii internaţionali. În această dimineaţă, Urs Herren, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, a vizitat Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (...) pentru a discuta asupra perspectivelor continuării iniţiativelor din acest an", se arată într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a MCPDC.

Citește și: Cine profită de înfrângerea PRU

Potrivit sursei citate, ministrul Violeta Alexandru a explicat că maniera participativă prin care mica echipă a MCPDC a implicat practicienii ministerelor în elaborarea de proceduri standard în afişarea de informaţii de interes public sau organizarea etapelor asociate procesului de consultare publică vor conduce, independent de deciziile politice ulterioare, la o anumită durabilitate a practicilor din acest an.

MCPDC precizează că rezultatele privind creşterea transparenţei şedinţelor de Guvern, cel mai probabil, vor fi solicitate în continuare de societatea civilă, anunță Agerpres.

"Următoarele zile vor clarifica lucrurile în privinţa cadrului instituţional", mai arată MCPDC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.