Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minori bătuți într-un centru educativ - Administrația Națională a Penitenciarelor anunță control după ce a intervenit ministrul justiției

politia penitenciara

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a dispus un control la Centrul educativ Buziaș, după ce doi angajați au bătut cu bestialitate doi copii internați pentru reeducare. ANP arată că nu a fost informată despre incident, așa cu prevede legea.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a intrat în posesia înregistrării video în care apar doi polițiști care lovesc cu pumnii și picioarele un copil internat la Centrul Educativ Buziaș. Apoi, unul dintre polițiști lovește un alt tânăr.

„Din analiza ulterioară a imaginilor, se poate concluziona că acestea ar putea fi datate din 24 iulie 2023, ora 15:58, și surprind două persoane internate în Centru Educativ Buziaș, asupra cărora ar fi fost comise acte de agresiune fizică de către doi angajați, în prezența unui grup extins de persoane internate. Din primele date obținute, rezultă că incidentul nu a fost raportat Administrației Naționale a Penitenciarelor, conform procedurilor interne în vigoare”, arată ANP într-un comunicat transmis joi.

Pentru verificarea cu exactitate a împrejurărilor producerii acestei agresiuni și pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate, ANP a dispus un control cu personal de specialitate din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

„Administrația Națională a Penitenciarelor respinge în mod ferm orice comportament care excede normelor deontologice care guvernează activitatea polițiștilor de penitenciare, arătând toleranță zero față de orice manifestări care aduc atingere statutului profesional și normelor legale în vigoare”, potrivit comunicatului transmis.

Reacția ministrului justiției

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a înaintat un denunț penal și a demis, joi, conducerea Centrului Educativ Buziaș, după ce imagini în care polițiști care lucrează în centru apar bătând cu bestialitate copiii închiși pentru reeducare.

„Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deținuții din Centrul educativ Buziaș, minori și tineri, sunt bătuți cu bestialitate de polițiști. Revoltător și inadmisibil cum înțeleg unii angajați din acest centru să își exercite atribuțiile”, spune Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Aceasta anunță primeele măsuri pe care le-a luat.

Astfel, ministrul a înaintat denunțul penal și a demis de urgență conducerea unității. Totodată, Gorghiu a solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi polițiști care apar în filmare cu cei custodiați în Centrul Educațiv Buziaș.

De asemenea, a dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaș.

În imaginile apărute, care sunt de pe camere de supraveghere, se văd doi polițiști care pun la pământ un tânăr închis pentru reeducare la Centru, apoi îl bat cu sălbăticie cu pumnii și picioarele în fața celorlalți copii. Ulterior, cei doi ridică victima și o pun în mijlocul celor care priveau înmărmuriți. După acest episod violent, unul dintre polițiști se apropie de un alt tânăr și îl lovește. Totul se întâmplă între-un video care durează mai puțin de două minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.