Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minunea a ținut doar două zile: Bursele din Europa și SUA au intrat în roșu

realitatea.net
criza bursa

După două zile de creșteri importante, bursele din Europa și SUA au intrat în roșu, entuziasmul investitorilor temperându-se după anunțul unui număr record de decese în SUA, peste 1.800, și dublarea numărului de infecții în China, relatează Reuters, conform Mediafax.

Căderea burselor europene a venit pe fondul creșterii numărului deceselor în Franța peste 10.000, dar și a anunțului lanțului britanic de retail Tesco, care anticipează pierderi de 1,1 miliarde dolari din cauza pandemiei, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor sale cu 7%.

Indicele pan-european Stoxx 600 arăta un minus de 0,9% la 07.03 GMT. Anterior, indicele arăta un plus de 20% față de minimul pe opt ani atins pe 16 martie, dar rămâne cu 25% sub maximul tuturor timpurilor.

Premierul britanic Boris Johnson, a doua noapte la terapie intensivă! Ministrul Sănătății dă ultimele informații: 'Este în toane bune'

La ora trnsmiterii știrii, indicele FTSE 100 albursei londoneze avea o scădere de 0,80%, CAC 40 din Paris un minus de 1,12%, Ibex 35 din Madrid era mai mic cu 1,17% iar DAX din Frankfurt scădea cu 0,28%.

La București, indicele BET trecea sub 8.000 de puncte, la 7.956, adică un minus de 0,79%. Majoritatea celor mai lichide companii înregistrau scăderi de preț,

Scăderile vin după ce bursele americane au înregistrat la rândul lor scăderi - 0,12% pentru Dow Jones și 0,33% pentru Nasdaq, în timp ce piețele asiatice au avut evoluții mixte.

Luni și marți bursele internaționale au avut o perioadă de optimism, cu creșteri majore ale piețelor, cuprinse între 3 și 7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.