Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Minunea' de la Tecuci: statuia lui Ștefan cel Mare, de 1,5 tone, a dispărut subit dintr-o unitate militară

stirileprotv.ro

Autoritățile din Tecuci s-au trezit că le-a dispărut din depozit un bust al domnitorului Ștefan cel Mare, din bronz, care cântărea o tonă și jumătate.

Statuia a fost făcută acum 19 ani și nu a fost amplasată niciodată pe un soclu, pentru că nu s-a găsit un prilej potrivit. Când actualul primar a pus în discuție scoaterea la lumină a lucrării, s-a trezit că... nu mai are bustul lui Ștefan. Furtul a fost reclamat la Parchet.

Bustul din bronz avea un metru și 80 de centimetri înălțime și trebuia să fie amplasat într-un ansablu de aproape 8 metri, la intrarea în Tecuci dinspre Vaslui. A fost realizat de artistul Dan Mateescu și nu a fost cotat ca lucrare în sine. Sculptorul a cerut doar prețul materialelor, aproape 40 de mii de dolari, în 2002.

Prof. Vladimir Radu, președintele comisiei de cultură: „Avem proasta veste că una dintre statuile pregătite a fi amplasate nu se regăsește în acest moment în depozitul în care a fost ea amplasata. S-a și făcut o plângere penală”, a spus acesta, la STIRILEPROTV.RO.

„Într-o fostă unitate militară de rachete, în depozitul din spatele meu, a stat ani buni statuia lui Ștefan cel Mare. Cei care au văzut-o încearcă acum să se lămurească exact când ar fi putut să dispară din depozit. La aceeași întrebare va trebui să răspundă acum și procurorii.  De depozit răspunde un gestionar care a prezentat, până acum, mai multe variante ale dispariției bustului lui Ștefan. Își amintește că, în primăvara anului trecut, ar fi venit niște bărbați și ... ar fi luat-o. Pur și simplu!”, transmite reporterul PROTV.

Marcel Mândru, gestionarul depozitului: “Am dat-o la Casa de Cultură. Au venit și au spus că trebuie să o recondiționeze”.

Lucian Costin, primarul municipiului Tecuci: “Noi bănuim că acest bust a fost tăiat pe bucățele, pentru că avea o greutate destul de mare, și a fost transportat către fier vechi sau către valorificare.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.