Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miracol sau superputere? Povestea omului care nu a mai dormit de peste 60 de ani

odditycentral.com

Thai Ngoc, un fermier în vârstă de 80 de ani din Vietnam, susține că nu a mai dormit de peste 60 de ani, de când s-a îmbolnăvit de febră în tinerețe. Cumva, această insomnie severă nu i-a afectat viața.

Majoritatea oamenilor nu pot rezista o zi întreagă fără câteva ore de somn, dar un vietnamez susține că și-a petrecut ultimii 60 de ani complet treaz, fără nici măcar un somn scurt. Thai Ngoc a ținut prima pagină a ziarelor din țara sa natală de ani de zile, de când s-a aflat inițial că nu are nevoie de somn pentru a duce o viață fericită și activă. Familia lui Ngoc, inclusiv soția, copiii, prietenii și vecinii săi, insistă că nu l-au văzut niciodată pe octogenar dormind, iar acesta insistă că lipsa totală de somn nu l-a afectat niciodată în mod negativ, scrie odditycentral.com.

"Nu știu dacă insomnia mi-a afectat sănătatea sau nu, dar sunt încă sănătos și pot face munca agricolă în mod normal, ca și ceilalți", a declarat Thai Ngoc pentru site-ul vietnamez Thahn Nien News.

Născut în 1942, Thai Ngoc susține că la vârsta de 20 de ani s-a îmbolnăvit de o febră severă și, chiar dacă a supraviețuit, aceasta l-a lăsat în imposibilitatea de a mai dormi. În ciuda faptului că ar fi încercat diverse medicamente, remedii populare tradiționale și chiar cantități mari de alcool, vietnamezul nu a putut să adoarmă. El a tot sperat că insomnia sa este temporară, dar susține că a stat fără somn timp de șase decenii.

Miracol sau o superputere?

Povestea lui Thai Ngoc a fost prezentată ca fiind un fel de miracol sau o superputere unică în țara sa natală, Vietnam, dar, potrivit unor medici, s-ar putea ca el să aibă parte de somn și să nu știe acest lucru.

Dr. Vikas Wadhwa de la Sleep Services Australia a declarat că unii insomniaci nu au capacitatea de a face diferența între a fi treaz și a dormi, astfel că bărbatul în vârstă de 80 de ani ar putea să adoarmă pentru perioade scurte de timp în timpul zilei și să nu știe acest lucru. Aceste sieste de putere ar putea fi suficiente pentru a-l ține în viață.
Deoarece Ngoc nu a fost niciodată de acord să fie testat și observat în mod corespunzător de către oamenii de știință în domeniul somnului, afirmațiile sale și ale apropiaților săi sunt singurele dovezi pe care ne putem baza. Dar cu siguranță nu este singura persoană care susține că suferă de insomnie de zeci de ani. Cu ceva timp în urmă, am scris despre o chinezoaică care susținea că nu a mai dormit de 40 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.