Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Băsescu rupe tăcerea în noul dosar al Elenei Udrea: O ajută sau o înfundă mai rău?

udrea

Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, a recunoscut că a făcut parte din fundaţia care a închiriat Vila Săbărel din Eforie Sud. Este vorba despre vila care apare în noul dosar al Elenei Udrea. Procurorii DNA o acuză pe Udrea că şi-a folosit influenţa de ministru al Turismului pentru a determina directorul unei societati comericale sa vanda unei firme controlate si finantate de ea Vila Săbărel, la jumatate din pretul pietei.

Citește și: Mărturii noi din celebrul dosar al lui Traian Berbeceanu: A luat mită bani și o mașină

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a Vila Săbărel din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

Vilă Săbărel a fost închiriată de o fundaţie din care a făcut parte şi Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte a făcut precizări, la România TV, despre implicarea sa în această fundaţie.

Citește și: PNL îl somează pe Gabriel Oprea: Vicepremierul trebuie să răspundă

"Mironescu şi Banias imi erau prieteni buni, veneau des pe la mine, vorbeam. Şi la un moment dat, unul dintre ei mi-a spus: tata se retrage, trebuie sa fim trei într-o fundaţie, nu vrei să intri, tu? Si am zis: intru eu, care-i problema, pune-ma acolo, e o fundaţie, ajutam niste marinari. Si m-am inscris şi sănătate! (...)

Citește și: Mărturia ÎNFIORĂTOARE a celui care a ajuns primul lângă poliţistul căzut într-o groapă

Prin 2007 au gasit două vile în Eforie Sud, una Vila Aviatorul şi una vila asta, Săbărel. Au facut un contract de inchiriere cu societatea Carmen Silva, care le administra, societate de stat. Si au inchiriat Săbărelul asta. Nu prea o vazusera, cand au vazut însă... au luat şi un arhitect să viziteze vila şi au constatat ca trebuie schimbat acoperisul, că vila nu are geamuri, nu are uşi.. Era un jaf. Cand le-a mai spus şi ăla cât costa, le-a pierit tot cheful de actiuni caritabile. Pentru ca facusera contractul, l-au tinut un an si au platit oamenii, prin 2007, un an vila asta. 36 de mii de lei", a declarat Mircea Băsescu.

Vezi şi: MUȘAMALIZARE? Mărturii şocante din rândul polițiștilor de la Circulație

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.