Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îl somează pe Gabriel Oprea: Vicepremierul trebuie să răspundă

gabi oprea 1

Vicepremierul Gabriel Oprea e pus sub presiune și de politicieni, după ce opinia publică e revoltată de cazul polițistului care a murit marți seara. Inițial, s-a vorbit despre o misiune de fluidizare a traficului, apoi, pe surse, informațiile au indicat faptul că polițistul făcea parte din coloana oficială a ministrului Oprea. Până la urmă, Poliția Rutieră a confirmat că acesta făcea parte din convoiul lui Oprea, însă vicepremierul nu a oferit nicio declarație până în acest moment.

Presiunea publică se transformă în una politică, liderii PNL cerându-i lui Oprea să iasă în fața oamenilor și să-și asume evenimentul.

Citește și: Mărturia ÎNFIORĂTOARE a celui care a ajuns primul lângă poliţistul căzut într-o groapă

”Nu așa se face domnule vicepremier, Oprea, ministru al Afacerilor Interne!

Nu se așteaptă două zile, să vă mai gândiți dacă este cazul sau nu să admiteți că polițistul care a decedat făcea parte din coloana dumneavoastră oficială.

Nu se poate ca printr-un vag comunicat al Poliției Capitalei să minimalizați o tragedie. Trebuie să furnizați familiei, opiniei publice, colegilor polițiști toate informațiile necesare: ce activitate a avut loc, de ce era necesară deplasarea în regim de coloană oficială, cu ce viteză se deplasa coloana?

O politică responsabilă înseamnă asumare și transparență, așa că vă solicit să reveniți asupra exercițiului de comunicare cu care sunteți dator opiniei publice.”, e mesajul Alinei Gorghiu, co-președintele PNL.

Vezi şi: MUȘAMALIZARE? Mărturii şocante din rândul polițiștilor de la Circulație

Dan Cristian Popescu, deputat PNL, îi cere lui Gabriel Oprea să răspundă la o serie de întrebări esențiale legate de tragicul eveniment.

”După mai bine de 24 de ore în care am văzut doar știri pe surse și declarații contradictorii, comunicatul dat în această dimineață de către Poliția Capitalei nu reușește decât să ridice și mai multe semne de întrebare.

Acest caz este, după părerea mea, de o gravitate fără precedent și asupra lui nu poate pluti nicio umbră de îndoială. Avem nevoie de răspunsuri clare referitor la misiunea polițistului din acea seară, altfel se creează un precedent extrem de periculos pentru o societate democratică. Demnitarii trebuie să înțeleagă că instituțiile statului și funcționarii, oricare ar fi aceștia, NU sunt la dispoziția domniilor lor și nu le pot folosi în scopuri personale, la orice oră din zi și din noapte, după bunul plac. Iar dacă o fac, trebuie să-și asume consecințele și să plătească.

Vezi şi: PRECEDENT: Încă un poliţist accidentat când îl escorta pe Gabriel Oprea (surse)

Domnul ministru Gabriel Oprea trebuie să iasă public, urgent, să răspundă tuturor întrebărilor opiniei publice și în secunda următoare să își prezinte demisia. Orice tertip "legal" va folosi, indiferent de rezultatul anchetei, Oprea este vinovat din punct de vedere moral pentru moartea unui tânăr.

Dacă nu va avea curajul să-și asume și va continua să se ascundă în spatele unor comunicate seci, într-un limbaj tehnic și indescifrabil, luni, în Parlamentul României, îi voi adresa, în calitate de deputat, următoarele întrebări:

1. Care a fost programul domniei sale marți seara?

2. Este adevărat că se întorcea de la restaurant atunci când a avut loc accidentul?

3. De ce a avut nevoie de coloană oficială? Unde se deplasa?

4. Care era viteza cu care se deplasa coloana oficială?

5. A folosit vreodată personalul MAI în scopuri personale sau de partid?

Vezi şi: OFICIAL Polițistul mort făcea parte din coloana lui Gabriel Oprea

Având în vedere speculațiile din presă conform cărora ministrul Oprea venea de la o întâlnire oficială de la sediul SRI, am să cer acestei instituții să confirme informația și să precizeze intervalul orar la care a avut loc întâlnirea.

De asemenea, cer Poliției Capitalei să facă publice convorbirile între membrii coloanei oficiale și traseul stabilit în seara respectivă.

Dacă tot soiul de cazuri de corupție, mită, trafic de influență și alte situații asemănătoare au fost mușamalizate ani la rând de către politicieni și instituții, o astfel de tragedie nu trebuie trecută cu vederea.”, e cererea deputatului Dan Cristian Popescu.

Vezi şi: Interesul naţional trebuie scos de pe 'silenţios'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.