Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Diaconu despre justiţie: Lăsaţi România să-şi găsească singură calea!

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu, care şi-a anunţat candidatura ca independent pentru funcţia de preşedinte al ţării, spune că România trebuie lăsată "să-şi găsească singură calea" în ceea ce priveşte justiţia, iar preşedintele statului ar trebui să se pronunţe abia după ce se se pronunţă celelalte instituţii implicate. Întrebat care ar fi poziţia sa cu privire la numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şef al Parchetului European, Diaconu a spus că preşedintele României nu are nicio implicare, că nu ar face "eforturi titanice", dar s-ar bucura "să fie cineva din România".

"Lăsaţi România să-şi găsească singură calea! Un preşedinte nu are treburi de tipul ăsta (legat de justiţie - n.r.) El nu trebuie să o facă în niciun caz înainte ca instituţiile, mecanismele constituite în piramida statală, nu se pronunţă. Se pronunţă ele toate, îşi caută calea, variantele, după care se pronunţă preşedintele”, a spus Diaconu, luni seară, la Digi 24.

Întrebat care este opinia sa în legătură cu modificările aduse legilor justiţiei, fostul europarlamentar a evitat să răspundă tranşant.

El a precizat că justiţia trebuie să fie "funcţională, un pic mai grăbită şi credibilă".

Totodată, întrebat cu privire la numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şef al Parchetului European, Mircea Diaconu a spus că preşedintele României nu are nicio implicare, că nu ar face "eforturi titanice", dar s-ar bucura "să fie cineva din România".

"E treaba dânsei, e jocul dânsei, iar în partea cealaltă are instituţiile europene unde un preşedinte nu poate dicta. (...) Mă puneţi într-o situaţie... Mă rog, nu sunt preşedinte. Dacă aş fi preşedinte şi aş fi întrebat, pentru că nu o să fie întrebat preşedintele României pe acest subiect. (...) Acest organism în care este inclusă sau probabil că o să fie doamna Kovesi nu e de nivelul celor negociate în Consiliu. Nu e treaba unui preşedinte, dar dacă eu aş fi, m-aş bucura, nu aş face eforturi titanice pentru că nu mi se pare onest, m-aş bucura să fie cineva din România", a spus Diaconu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.