Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Diaconu reeditează turul României în luna lui Florar

www.stiripesurse.ro
Mircea Diaconu tur

Europarlamentarul Mircea Diaconu va face din nou turul României, pe parcursul lunii mai 2017, urmând să se întâlnească cu prietenii și susținătorii săi pentru a discuta, la o cafea, pe diverse teme aflate în atenția Parlamentului European sau care prezintă interes pentru publicul larg, pentru a le oferi răspunsuri la întrebări și a-și împărtăși reciproc gândurile și preocupările.

Traseul ediției 2017 a turului României include localități în care există obiective de patrimoniu aflate în suferință, care au fost selectate dintre cele semnalate de cetățeni pe site-ul Harta Patrimoniului Rănit (https://www.mirceadiaconu.ro/harta.patrimoniului), proiect lansat de Mircea Diaconu în luna mai 2015 pentru a atrage atenția cu privire la necesitatea salvării patrimoniului cultural românesc.

Turul se va desfășura în două etape, cu o întrerupere datorată participării eurodeputatului la o sesiune plenară a Parlamentului European, la Strasbourg. Astfel, între 2 și 12 mai, Mircea Diaconu se va afla la Constanța, Brăila, Galați, Buzău, Câmpulung Muscel, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Deva, Reșița și Târgu Jiu, iar în perioada 19-27 mai, opririle sunt programate la Arad, Zalău, Baia Mare, Dej, Vatra Dornei, Târgu Neamț, Iași, Focșani.

Citește și: Dragnea, propunere de ULTIMĂ ORĂ către partide: 'Să fim români'

Prima ediție a ocolului României a avut loc în primăvara anului 2014, când Mircea Diaconu a parcurs aproape 5.400 km, timp de 22 de zile, pentru a se întâlni cu simpatizanții și susținătorii săi care au semnat pentru a-și depune candidatura la alegerile europarlamentare. În 2015, Mircea Diaconu a refăcut călătoria prin țară pentru a discuta despre activitatea sa în forul legislativ european și despre probleme care se aflau în atenția cetățenilor. Ediția din 2016 a turului nu a avut loc, europarlamentarul nedorind să interfereze cu activităţile electorale ale candidaților angrenaţi în campania pentru alegerile locale.

În Parlamentul European Mircea Diaconu îndeplinește funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură şi Educație (CULT), funcție în care a fost reales în ianuarie 2017, fiind propus din nou, ca independent, din partea grupului ALDE din Parlamentul European, al cărui membru este de la începutul mandatului de europarlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.