Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană, secretar la NATO, le dă asigurări românilor în fața amenințărilor Rusiei: 'O să fim vigilenți!'

facebook.com
Mircea Geoana

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, susține că Alianța Nord-Atlantică se află într-un proces de modernizare și de adaptare la realitățile din zilele noastre. Geoană a explicat faptul că în zilele noastre nu neaparat factorul militar e cel care contează, ci și cel informatic, cel IT. Oficialul român din fruntea NATO le dă asigurări românilor că organizația pe care o reprezintă e capabilă să facă față Rusiei în acest nou tip de război.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

„Chiar în această după-amiază în format de 30 de aliați plus cel din UE, dar și din Suedia și Finlanda, am participat la această discuție. Asistăm la o derivă represivă a Rusiei în interior și exterior. Nu e ceea ce ne dorim. Dorim să avem dialog cu Federația Rusă.

Este un arsenal de instrumente, dar și de o nouă categorie și generație. Trebuie să fim pregătiți când asistăm la așa ceva și să ne apărăm cetățenii. Pentru alianții de la Marea Neagră îi asigurăm că vom fi vigilenți. Le spunem asta și românilor!

Ministrul Aurescu a făcut o analiză la ce ne expune Rusa. Asistăm la o situație în care Rusia vrea să ne facă dificultăți. Suntem în continuare un gigant ecoonomic. Suntem o forță militară redutabilă. Suntem capabili să ne adaptăm unei metode mai insidioase, dincolo de articolul 5. Acest avantaj tehologic ar putea să fie erodat”, a spus Geoană, la postul de televiziune Digi24.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

„Evident că această pandemie care nu s-a sfârșit a amplificat și a dus la o altă dimensiune provocările de securitate. Sunt mai multe: cele globale care nu pot fi atribuite uneo organizații. În general vorbim de calamități naturale sau cele de sănătate. Asistăm la o amplificare a zonei de reziliență. Nu atât de nouă la NATO, ci de un conglomerat de efecte care produc efecte în viața noastră de cetățeni, de societate”, a declarat Mircea Geoană la postul de televiziune Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.