Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Hava INTRĂ LA RUPERE în discuțiile privind renegocierea PNRR: Asta NU E DE ACCEPTAT

Mircea Hava

Europarlamentarul PNL Mircea Hava pune capac discuțiilor deschise de liderul PSD Marcel Ciolacu privind renegocierea PNRR.  Acesta spune că renegociera PNRR nu poate fi pusă în aplicare și că planul a fost deja negociat și aprobat în formula actuală, iar întreaga concentrare politică trebuie canalizată înspre buna implementare.

"PNRR nu are nevoie de „reevaluări” politice, el trebuie operaționalizat în beneficiul României! Lupta politică de la vârful statului român își găsește, din păcate, ecouri și în ceea ce privește PNRR-ul. Aud, tot mai des, voci care și-ar dori o reașezare sau o reevaluare a Programului. Ori asta, nu e de acceptat!

A te juca cu destinul României și cu banii europeni, ca și condiție în formarea unui Guvern, e absolut deplasat și ilogic. Vă spun și de ce: pentru că Planul Național de Redresare și Reziliență s-ar fi putut modifica doar într-o conjunctură extremă și, neapărat, obiectivă, admisă ca atare de toți cei implicați în aprobarea PNRR. Altfel, PNRR-ul, bun sau rău, trebuie operaționalizat, pentru că e vorba de o prioritate națională. Nu uitați că Programul e asumat de președinție, guvern și validat, chiar prin prezența doamnei Ursula von der Lyen, de către Comisia Europeană. Așa că logica elementară are aici un singur sens: IMPLEMENTARE!

Există, firesc, aspecte care pot aduce întârzieri, însă o modificare structurală în PNRR însemnă un dezastru pe care România nu îl poate tolera și nu și-l poate permite. La momentul actual, avem un număr foarte mare de investiții care trebuie realizate într-un timp clar definit, avem un calendar ferm de urmat iar întârzierea negocierilor privind Acordul de Parteneriat și stabilizarea Programelor Operaționale ne arată că timpul nu ne este un aliat, cât mai mult un dușman. Semnalul meu de alarmă către politicienii români e acela de a își duce bătăliile la sediile de partid, fără a compromite șansa uriașă și beneficiile pe care țara le are prin PNRR. Ca membru al PPE voi susține exact ceea ce trebuie și ceea ce avem nevoie: asigurarea cadrului de lucru, în regim de urgență pentru beneficiarii Programului. Asta înseamnă finalizarea și oferirea regulilor de implementare, a ghidurilor și totodată eficientizarea licitațiilor și achizitiilor. PNRR trebuie să funcționeze pentru România cu precizia unui ceas elvețian. Cât mai departe de interesele obscure de pe scena politică actuală", transmite Hava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.