Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Ionescu-Quintus, mesaj EMOȚIONANT: 'Viața mea a fost un roman'

quintus

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, care împlineşte sâmbătă 100 de ani, a declarat vineri că viaţa sa a fost un roman. 

"Nu mi-a fost uşor să trăiesc o aşa îndelungată viaţă, mai ales pentru că (...) viaţa mi-a dat de toate, şi bune, şi mai puţin bune şi rele, din fericire însă sfârşitul de viaţă îl trăim cu cele bune. Un critic literar spunea că un roman, dacă nu are 700 de pagini tipărite, este nuvelă, eu vreau să vă spun că viaţa mea a fost un roman pentru că am trăit peste 100 de pagini tipărite. (...) Mi-am împărţit romanul vieţii în trei capitole importante şi de fiecare dată am încercat să-mi slujesc oamenii din jurul meu, societatea şi mai ales patria, ţara şi mi-am făcut datoria în primul rând că m-am pregătit pentru profesia de avocat. (...) Cred că mi-am făcut datoria ca profesionist (...), ca român şi ca ostaş. (...) Cred că mi-am făcut datoria şi ca om politic în ultimii 25 de ani", a declarat Quintus, la Palatul Cotroceni, unde a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis, informează agerpres.ro. 

El a mărturisit că şi-a luat viaţa în mâini de la 15 ani, când a murit tatăl său.

ALERTĂ - Iohannis vorbește despre demisiile lui Kovesi și Augustin Lazăr


Seniorul liberal a amintit de cariera sa politică de după 1989, pe care a început-o ca vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. 

"M-am ferit de-a lungul vieţii mele de compromisuri, de lucruri care mi s-au părut incorecte", a afirmat Quintus, solicitându-i preşedintelui Klaus Iohannis să-i facă semn când trebuie să se oprească din discurs.

El a spus că PNL a fost "partidul familiei sale", arătând că bunicul său a fost unul dintre fondatorii formaţiunii politice liberale în 1875, iar tatăl său a fost un fruntaş liberal. 

"De 100 de ani familia Ionescu-Quintus trăieşte odată cu PNL şi de aceea cred că mi-am făcut şi eu datoria până la momentul acesta", a afirmat Quintus. 

El i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis "sănătate şi putere". 

"Sunteţi un preşedinte în care am toată încrederea, care îmi daţi încrederea să trăiesc încă o vreme de aici înainte în linişte. Mă simt mândru să fiu român şi să fac parte din acest vrednic neam al nostru în care vă purtaţi şi sunteţi domnule preşedinte ca un adevărat român", a spus Mircea Ionescu-Quintus. 

La ceremonia de decorare a seniorului liberal au fost prezenţi preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, şi Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur, Teodor Atanasiu, consilieri prezidenţiali şi de stat. 

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer cu prilejul aniversării unui secol de viaţă, în semn de "înaltă apreciere pentru contribuţia remarcabilă la consolidarea unei vieţi politice democratice în România şi pentru dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere politice, precum şi pentru exemplul de conduită civică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.