Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Ionescu Quintus, scrisoare deschisă cu un mesaj dur pentru un coleg din PNL

Mircea-Ionescu-Quintus

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, i-a transmis, marţi, o scrisoare deschisă preşedintelui IICCMER, Dinu Zamfirescu, coleg în PNL, în care afirmă că premierul Victor Ponta a fost invitat la o conferinţă a instituţiei dedicată memoriei victimelor comunismului, liberalul criticând acest lucru.

"Am citit cu consternare faptul că Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, al cărui preşedinte de onoare eşti, organizează, începând de miercuri, o conferinţă despre victimele comunismului, la care urmează să participe şi premierul Victor Ponta. Nu vreau să cred că această conferinţă a fost programată cu câteva zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale astfel încât să coincidă cu competiţia electorală în care premierul este unul dintre candidaţi. Cred cu tărie însă că este cel puţin o chestiune de bun-simţ ca primul-ministru al României să nu se folosească de o temă atât de sensibilă pentru a câştiga nişte voturi", susţine Quintus în scrisoarea adresată lui Zamfirescu.

Totodată, seniorul PNL îi transmite colegului său partid că este cazul unei limite politice.

"După atâţia ani care în care am fost împreună în slujba liberalismului românesc, în care am dus lupte crâncene împotriva minciunii, a manipulării şi a demagogiei, am învăţat că politica, oricât de rea ar fi, are şi ea limitele ei. În chestiunea despre care îţi scriu, e vorba despre limită. E vorba despre a opri politica şi impostura să intre cu bocancii peste memoria victimelor comunismului. În virtutea a tot ce am făcut împreună în toţi aceşti ani, te rog să nu girezi această transformare a traumelor trecutului comunist într-o platformă electorală pentru domnul Victor Ponta. Te rog să nu asociezi lupta împotriva uitării şi cercetarea crimelor comunismului cu numele premierului Victor Ponta. Te rog să nu permiţi confiscarea memoriei victimelor comunismului de către domnul Victor Ponta", se mai arată în scrisoarea citată.

 

Mircea Ionescu Quintus îşi încheie scrisoarea printr-un "apel la normalitate": "În definitiv, dragă Dinu, acesta este un apel la normalitate, la care sper din tot sufletul să răspunzi pozitiv".

 

În programul conferinţei organizate de IICCMER nu figurează participarea premierului Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.